Ernst & Young: bedrijfsleven haalt Spelen graag naar Nederland

17/02/2010 16:01

Ernst & Young

Onderzoek Ernst & Young: Nederlandse bedrijfsleven haalt Olympische Spelen graag naar Nederland

ROTTERDAM / VANCOUVER 17 FEBRUARI 2010 - Onderzoek in opdracht van Ernst ? toont aan dat een ruime meerderheid van het bedrijfsleven en non profit organisaties het plan om de Olympische Spelen in 2028 in Nederland te houden ondersteunt. Maar liefst zeven van de tien ondervraagden is van mening dat de organisatie van de Olympische Spelen in 2028 goed is voor de Nederlandse economie.

Toine van Laack, lid van de Raad van Bestuur van Ernst & Young is blij met deze uitkomst, maar niet verrast: "Wij zijn op vele fronten betrokken bij de Olympische plannen en stellen het onderwerp veelvuldig aan de orde in onze gesprekken met talloze ondernemingen. Het is opvallend hoe unaniem positief ondernemers staan tegenover het plan om Nederland in de volle breedte op Olympisch niveau te brengen". Opvallend resultaat uit het onderzoek is dat het draagvlak onder jonge werknemers in de leeftijdscategorie tussen 18-34 jaar (65%) groter is dan in de categorie oudere werknemers (55% van de ondervraagden in de categorie 50+).

Economische impuls

Volgens 68 procent van de ondervraagden betekenen de Olympische Spelen een belangrijke economische impuls voor Nederland. De respondenten realiseren zich overigens terdege dat er nog heel veel moet gebeuren voordat Nederland een succesvolle gooi naar de organisatie kan doen. Het verbeteren van de sportaccommodaties (48%) en het voeren van een effectieve internationale lobby (45%) zijn daarbij volgens de ondervraagden van het grootste belang. Geen sporticonen zoals Johan Cruyff of Pieter van den Hoogenband, maar Prins Willem-Alexander wordt door de ondervraagden als de ideale trekker van de Nederlandse lobby beschouwd. Een kwart van de ondervraagden ziet in de kroonprins het ideale boegbeeld.