Politie Flevoland

Het is niet leuk meer voor overvallers in Almere

Weer snelle aanhouding overvallers op heterdaad dankzij sms-alert en gerichte politie-inzet

Almere, 17-02-2010 o De politie heeft direct na een overval op een onderneming in Almere twee jonge verdachten in de leeftijd van 16 en 23 jaar aangehouden. Deze succesvolle arrestatie op heterdaad door meerdere eenheden was het resultaat van een flitsende actie waarbij sms-alert een hoofdrol speelde.

Rond 13.00 uur kreeg de politie melding van een overval op een onderneming aan de Händelstraat. Twee onbekende jonge mannen drongen dit bedrijf binnen en bedreigden het aanwezige personeel met een wapen. Met medeneming van buit (uit recherche-tactische overwegingen wordt hier niet in detail op ingegaan) verlieten zij het pand. Meerdere politie-eenheden, alsmede de politiehelikoper werden ingezet en de directe omgeving in de Muziekwijk werd grond doorzocht. De regionale meldkamer verzond een wijkgerichte sms-alert met een omschrijving van de signalementen van beide overvallers.

Hierop kwam bij de politie van verschillende kanten veel gerichte informatie binnen. Omstanders, passanten en bewoners reageerden massaal op het sms-alert met zeer nuttige informatie. Dankzij deze alertheid van het publiek vielen er een aantal belangrijke puzzelstukjes op zijn plek. Aldus werd de gehele vluchtroute van de overvallers vanaf de overval-lokatie tot aan de aanhoudingslokatie is in beeld gebracht.

De politieheli verleende hierbij luchtsteun aan de eenheden op de grond. Het overvallenteam van district Zuid heeft meerdere plaatsen delict afgezet om sporen te onderzoeken.