Reader's Digest sluit financiële herstructurering af

17/02/2010 16:13

Reader's Digest

Amsterdam, 17 februari 2010. Reader's Digest heeft haar financiële herstructurering rond en sluit de Chapter 11 periode af, die in augustus 2009 begon in de Verenigde Staten. Gedurende deze tijd is het internationale uitgeversconcern overgegaan naar een nieuwe Amerikaanse eigendomsstructuur, waarin een krachtig consortium van banken een meerderheidsbelang heeft.

Het bleek niet mogelijk om de Britse nationale organisatie van Reader's Digest mee te nemen in de nieuwe financiële opzet van het concern vanwege een te zwaar tekort op het pensioenfonds van Reader's Digest UK. In de afgelopen weken bereikte het concern wel een akkoord met het pensioenfonds over herfinanciering van een bedrag van $200 miljoen, maar de Britse toezichthouder op de pensioenen heeft deze regeling zeer onverwacht verworpen. Voor de Britse organisatie is vandaag derhalve surseance van betaling aangevraagd en wordt de komende weken gezocht naar mogelijkheden tot voortzetting van de uitgeefactiviteiten.

Reader's Digest Benelux stond buiten de financiële reorganisatie in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië en heeft haar bedrijfsvoering op normale wijze kunnen continueren. De organisatie wist met succes Allrecipes.nl te lanceren met eind 2009 al meer dan 100.000 unieke bezoekers. Allrecipes is de grootste "cooking community" ter wereld, een website waar kookliefhebbers hun recepten plaatsen en uitwisselen.

Over Reader's Digest

The Reader's Digest Association, Inc., is een internationale media- en marketingonderneming met meer dan 20 merken. Reader's Digest zorgt voor inspiratie, kennisontwikkeling en entertainment en brengt lezers/website bezoekers over de hele wereld met elkaar in contact. Het concern heeft vestigingen in 45 landen die boeken, tijdschriften, educatieve uitgaven en muziek- en videoproducten uitbrengen in lokale markten. Hiermee heeft Reader's Digest een totaal klantenbestand van 100 miljoen huishoudens in 79 landen opgebouwd. De onderneming publiceert 92 tijdschriften, waaronder 50 edities van Reader's Digest, het tijdschrift met de grootste oplage ter wereld, en onderhoudt 65 merkwebsites die 18 miljoen unieke bezoekers per maand genereren. De onderneming verkoopt wereldwijd 68 miljoen boeken, muziek- en videoproducten per jaar. Het hoofdkantoor is gevestigd in Pleasantville, New York.