Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 17-02-2010

Verhuurder pand ontdekt hennepkwekerij

BREDA: De politie kreeg woensdag melding van de eigenaar van een pand aan de Augustalaan. De man had in het pand, wat hij verhuurde, een hennepkwekerij aangetroffen. Bij thuiskomst van de bewoner was een worsteling ontstaan. De politie hield bij aankomst de 19-jarige bewoner van het pand aan. Hij verklaarde eigenaar te zijn van de kwekerij met ongeveer 240 hennepplanten.
Van de eigenaar van het pand is een verklaring opgenomen.
De politie heeft het energiebedrijf in kennis gesteld in verband met de illegale aftap van stroom in de woning.
De kwekerij is geruimd en de hennepplanten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging.

Tweetal aangehouden na vernieling en bedreiging

ROOSENDAAL: De politie kreeg tegen 05.00 uur woensdagochtend melding van vernieling en bedreiging in de Antoniusstede. De daders zouden zijn weggelopen in de richting van het station. In de Dunantstraat hield de politie twee verdachten aan. Het gaat om een 32-jarige vrouw en een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Van de gedupeerde is een aangifte opgenomen. Ze verklaarde dat twee ruiten van haar woning waren vernield. Ook zou ze zijn bedreigd. De
vrouwelijke dader was een bekende van haar.
De verdachten werden op het politiebureau verhoord. De vrouw bekende de vernielingen te hebben gepleegd, maar niet de bedreiging. De man ontkende er iets mee te maken te hebben gehad. Hij zou alleen hebben geprobeerd de partijen te scheiden. De vrouw werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De man is aan de vreemdelingendienst overgedragen omdat hij geen
identiteitsbewijs bij zich had.

10 aanhoudingen bij alcoholcontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield tussen dinsdag 20.00 uur en woensdag 04.00 uur een alcoholcontrole op de Halsterseweg. Hierbij zijn 875 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol door middel van een blaastest. Er zijn 9 aanhoudingen verricht voor rijden onder invloed. Er is één rijbewijs ingevorderd. Onder de aangehouden verdachten bevond zich één beginnend bestuurder.
Bij de controle werd ook een ANPR-voertuig ingezet. Aan de hand van de automatische registratie kon een bestuurder worden aangehouden die nog 6 dagen moest zitten.

Twee aanhoudingen tijdens laatste avond carnaval

ROOSENDAAL: Op de laatste dag van het carnavalsfeest werden er in het centrum van Roosendaal twee aanhoudingen verricht, waarvan een voor verstoring van de openbare orde. De 21-jarige Roosendaler werd aangehouden op de Markt. Een paar minuten later, om 00.15 uur, werd een 27-jarige Roosendaler aangehouden op de Markt voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Twee aanhoudingen na opstootje in horecagelegenheid

OSSENDRECHT: De politie werd dinsdag even voor 20.00 uur geroepen bij ongeregeldheden bij een horecagelegenheid aan het Hondseind. Twee groepen zouden onenigheid met elkaar hebben gekregen in de
horecagelegenheid en men kon de groepen niet bewegen het pand te verlaten. Bij arriveren van de politie wilde agenten een gesprek aangaan met een betrokkene met de bedoeling hem de horecagelegenheid uit te sturen. De man reageerde agressief, duwde een agent en uitte beledigingen. De 19-jarige man uit Ossendrecht werd onder veel verzet aangehouden. De 54-jarige moeder van de verdachte probeerde de aanhouding te voorkomen en werd aangehouden voor het belemmeren van een aanhouding. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

BMW X6 gestolen bij woninginbraak Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Flintdijk. Daar werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken en onder andere een exclusieve BMW gestolen. De sleutels van de auto, een zwarte X6 met het Belgische kenteken GYS222, werden meegenomen uit de woning. Vervolgens gingen de inbrekers er met de BMW vandoor. De auto staat internationaal gesignaleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-02-2010 17:14 | © Regio Midden en West Brabant |