Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 17-02-2010

Beveiliging voorkomt overval op juwelier

BREDA: Woensdagochtend deden drie onbekende mannen een poging een juwelier op de Weerijssingel te overvallen. Door adequaat optreden van de beveiliging lukte het de mannen niet het pand binnen te komen. De politie is op zoek naar de daders.

Woensdag alarmeerde beveiligers van een juwelier aan de Weerijssingel rond 11.30 uur de politie. Ze zagen even daarvoor drie mannen op één scooter voor het pand staan. De drie hielden zich verdacht op bij de winkel en één van hen wilde de winkel binnen lopen. Bij de deur werd de man tegengehouden en verzocht zijn muts en zonnebril af te zetten. De man weigerde dit en toonde de beveiliger een vuurwapen. De
beveiliger gooide de deur dicht en alarmeerde de politie. Hierop zijn de daders op de scooter gevlucht in de richting van de
Rembrandtstraat.

De politie startte direct een onderzoek. Van verschillende getuigen is een verklaring opgenomen en er is een buurtonderzoek ingesteld. Ook is er een SMS-Alert verstuurd met de vraag uit te kijken naar drie personen op een rode scooter en een kort signalement van de dader met het vuurwapen. Het zou gaan om een lichtgetinte man met een glimmende, zwarte 3/4 jas, een zwarte muts met een bontrand, een zonnebril en een hoedje op. Hij was ongeveer 1.80m lang, heeft een gespierd postuur en is ongeveer 30 jaar.

De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien wat verband kan houden met deze poging tot overval. Zij kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Mensen die meer weten over de overval, maar liever anoniem blijven kunnen zich melden bij de stichting M. via 0800-7000.

Rustige carnavalsnacht in Bredase binnenstad

BREDA: Gedurende de laatste carnavalsdag en -avond was het rustig in de binnenstad van Breda. Er is één aanhouding verricht. In de
Nieuwstraat werd een 22-jarige man uit Breda staande gehouden die nog DNA moest afstaan. Hij is daarom aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Nadat hij celmateriaal had afgestaan is de man in vrijheid gesteld. Ook zijn er twee bekeuringen uitgeschreven voor baldadigheid en een voor wildplassen.

Politie houdt verdachte van straatroof opnieuw aan

BREDA: De politie hield dinsdagochtend een 15-jarige Bredanaar aan omdat hij zich niet aan zijn schorsende voorwaarden zou hebben gehouden. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een straatroof op 11 december op de Markendaalseweg. Hierbij werd een 29-jarige Bredase van haar tas beroofd, toen ze in de richting van de Haagdijk liep. Ze werd hierbij gevolgd door twee jongens, die
vervolgens haar tas eisten en wegrende richting de Gravenstraat. De vrouw kon de tas, met alle inhoud, terughalen. Een getuige meldde zich korte tijd later bij de politie, om door te geven dat hij de daders op de Nieuw Huizen zag staan. De jongens van 15 en 17 jaar uit Breda zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De politie bracht de behulpzame getuige na de aanhouding een bloemetje om hem te bedanken voor zijn hulp.
De twee verdachten werden eind januari op schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld in afwachting van de zitting. De 15-jarige jongen werd gisteren opnieuw aangehouden omdat hij zich niet aan deze voorwaarden zou hebben gehouden.

Winkeldievegge steelt weer vlak na vonnis rechtbank

BREDA: Een beveiliger van een warenhuis in de Karrestraat hield dinsdag rond 14.00 uur een vrouw aan voor winkeldiefstal. De vrouw had voor ruim 330,- aan goederen, waarvan het grootste deel kleding, weggenomen. De beveiliging sprak de vrouw aan toen zij de winkel wilde verlaten. Ze had de spullen in haar tas gestopt. De politie werd gealarmeerd. De 27-jarige vrouw uit Tilburg is aangehouden. Gezien het feit dat ze dinsdag al voor de rechtbank moest verschijnen voor een eerdere winkeldiefstal is ze in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
De verdachte verklaarde dat ze juist veroordeeld was tot een werkstraf voor eerdere diefstallen. Toen ze vanaf de rechtbank op weg was naar de reclassering om zich te melden besloot ze weer iets weg te nemen bij het warenhuis. Ze verklaarde spijt te hebben van haar daden.

Inbraak in school en opvang

ETTEN-LEUR: Woensdag kwamen er twee meldingen bij de politie binnen van inbraak in een schoolgebouw en dagopvang. Woensdag werd om 06.00 uur een inbraak gemeld in een gebouw aan de Edward Poppelaan. De daders hadden een deur opengebroken. Wat er is weggenomen en of er iets is weggenomen is niet duidelijk.
Om 08.20 uur werd een inbraak in het kinderdagverblijf aan de
Tamboerijn gemeld. De daders braken hier een raam en een hek open en namen onder andere twee digitale camera's weg. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-02-2010 17:17 | © Regio Midden en West Brabant |