Wintersporters willen helmplicht op de piste

17/02/2010 17:33

BIZZ Travel B.V.

Wintersporters vinden dat het dragen van een helm op de piste verplicht moet zijn. Uit onderzoek van reisorganisatie Bizztravel blijkt dat tweederde van de ondervraagde wintersporters voorstander is van een helmplicht voor alle leeftijden.

Wintersportspecialist Bizztravel startte op 29 januari 2010 een online onderzoek naar de mening over de helmplicht. In een tijdsbestek van twee weken reageerden 5.000 wintersporters in Nederland en België op de stelling: "Er moet een helmplicht komen voor wintersporters van alle leeftijden in alle wintersportlanden". 64 % van de ondervraagden is het eens met deze stelling.

"De aandacht voor veiligheid op de piste neemt de afgelopen jaren sterk toe", vertelt Jacco Tas, commercieel directeur van Bizztravel. "Vorig jaar stelde de Oostenrijkse overheid een helmplicht in voor kinderen onder de 15 jaar, maar ook volwassenen dragen steeds vaker een helm. Wij zien de uitkomst van het onderzoek als een duidelijke bevestiging van deze trend", aldus Tas.

Bizztravel is één van de merken van de BIZZ.COM Travelgroup in Groningen en organiseert al 25 jaar vakanties. BIZZ.COM Travelgroup voert naast het merk Bizztravel de merken Ferio vakanties, Skistuds en Beachmasters Jongerenreizen.





http://winter.bizztravel.nl

http://www.bizztravel.nl