Gemeente Capelle a/d IJssel

Plastic afval apart opgehaald

Vanaf maart halen we in heel Capelle het plastic afval gescheiden op. Misschien heeft u de oranje `Plastic Hero' al een keer gezien. In heel Nederland is men begonnen met het gescheiden inzamelen van plastics. 's-Gravenland is in juni 2009 met een proef begonnen en vanaf maart 2010 doet de rest van Capelle mee. Daarom ontving ieder huisadres een informatiepakket met nieuwe zakken voor het kunststofafval. Eén keer per vier weken halen we het plastic afval op. Op de afvalkalender staat op welke dagen we het bij u in de buurt inzamelen. U kunt de kalender hier inzien door te klikken op Afvalkalender.pdf.

Middelwatering Inzamelkalender
De wijk Middelwatering is voor wat betreft het ophalen van plastic in tweeën gedeeld. Ten oosten (rechts) van de Rivierweg wordt opgehaald samen met de wijk Oostgaarde (in de afhaal kalender aangeduid met de rode data) en ten westen van de Rivierweg gaat het ophalen samen met de wijk Schenkel (in de afhaal kalender aangeduid met de blauwe data).

Bij diverse hoogbouwlocaties worden binnenkort aparte containers voor de inzameling van het plastic geplaatst.

Meer informatie
Meer informatie over het scheiden van plastic afval vindt u in de folder Plastic afval kun je beter scheiden.pdf en op www.plasticheroes.nl.
U kunt gratis plasticzakken afhalen bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis, Rivierweg 111, en bij de Milieustraat aan de Groenendijk 12.