Gemeente Leeuwarden
Persbericht: Camerate Klaipeda speelt in Fries Natuurmuseum

Leeuwarden onderstreept de waardevolle band tussen Noord-Nederland en Litouwen. In het kader van de viering van de Litouwse Onafhankelijkheidsdag verzorgt het Litouwse strijkorkest Camerate Klaipeda een uniek en eenmalig concert. Het concert vindt plaats op woensdagavond 17 februari om 20.00 uur in het Fries Natuurmuseum in Leeuwarden.

Het orkest is in Noord-Nederland in het kader van de viering van de Litouwse Onafhankelijkheidsdag die dit jaar plaatsvindt in Groningen. Sinds het land zich in 1990 losmaakte van de voormalige Sovjet-Unie in 1990 wordt deze dag elk jaar in februari gevierd. Dit jaar is deze dag extra feestelijk omdat tegelijkertijd de beoogd honorair consul voor Litouwen in Groningen, Friesland en Drenthe wordt gepresenteerd.

Camerata Klaipeda bestaat uit dertien jonge talentvolle muzikanten uit de stad Klaipeda. Ze spelen werken van bekende klassieke componisten als Vivaldi en Bach, maar ook minder bekende composities komen aan bod.

Het concert vindt plaats in het Atrium van het Fries Natuurmuseum, Schoenmakersperk 2 te Leeuwarden. Het concert start om 20.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis.Gemeente Leeuwarden