Ingezonden persbericht

Hilversum, 15-02-2010

AVRO OPIUM OP TV: AAF BRANDT CORSTIUS, PIET HEIN EEK EN BRIGITTE KAANDORP

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium bespreekt en bediscussieert presentator Cornald Maas elke woensdag op Nederland 2 het aanbod uit de culturele agenda met prominenten uit de culturele wereld. Op woensdag 17 februari zijn dat columniste Aaf Brandt Corstius, ontwerper Piet Hein Eek en cabaretière Brigitte Kaandorp.

De film Iep! van regisseuse Rita Horst houdt de gemoederen al enige tijd bezig. Horst distantieert zich van de film doordat de producent de film inkortte. Daarom komen zij en haar crew ook niet op de première. Het panel van Opium bekijkt de film en stelt de vraag: 'is het eigenlijk een goede film geworden?'

Aaf Brandt Corstius spreekt over haar bewondering voor Martin Bril en over 'Jongensjaren' het boek over zijn jeugdjaren waar de populaire schrijver en columnist tot vlak voor zijn dood aan werkte.

In 2009 werd hij uitgeroepen tot 'Designer of the year'; dit jaar exposeert Maarten Baas in het Stedelijk Museum 's Hertogenbosch. Collega-ontwerper Piet Hein Eek (onder meer bekend van de sloophoutmeubels) legt uit wat het geheim van Baas is.

AVRO Opium: elke woensdag, 21.30 uur, AVRO, Nederland 2. Voor meer informatie: opium.avro.nl