Ingezonden persbericht


Persbericht

De Voortzetting (van Art&Pro) presenteert tweede voorstelling van vierluik van Frans Strijards Hé jij daar... met Nanette Edens

Amsterdam, december 2009

Nadat eerder dit seizoen de monoloog Dankwoord? met Helmert Woudenberg zeer succesvol door publiek en pers is ontvangen volgt nu Hé jij daar.... Deze cynisch-humoristische tekst, geschreven en geregisseerd door Frans Strijards, zal gespeeld worden door Nanette Edens. Het is het tweede deel van een vierluik waarmee Frans Strijards zijn werk in het Nederlandse theater vanaf dit seizoen voortzet. In seizoen 2010-2011 volgen Modem en Vrije Radicalen, tevens geschreven en geregisseerd door Frans Strijards.

Hé jij daar... is het verhaal van een jonge vrouw die getuigt hoe haar onvermogen om een evenwichtig en volwassen mens te worden haar dwars zit. Ze waagt zich met te weinig bepakking en bepantsering in het leven en merkt dat haar enige bewapening de HUMOR is. Ze bevindt zich tussen verhuisdozen en reconstrueert haar leven tegenover een fictieve luisteraar 'jij'. Ze speelt zichzelf als kleuter, schoolgaand kind, ouder, losgeslagen jonge vrouw en volwassene. Ze verschaft zichzelf én de toeschouwer een inzicht door deze personages te vertolken. Ze vertelt over een recente reis die ze heeft gemaakt.

Die tocht maakt ze om haar 'jeugdidool' te ontmoeten en is gebaseerd op het quasifilosofische idee dat er zes stappen nodig zijn om tot je doel te geraken. Deze gedachte is troostend, bevrijdend genoeg, om haar jeugd achter zich te laten en op reis te gaan. Een queeste, inderdaad.

Nimmer zal ze haar doel bereiken. Wel wordt ze geconfronteerd met een wereld die een verhevigde afspiegeling is van het milieu waaraan ze wil ontsnappen. Omringd door de zelfkant vervolgt ze telkens haar weg, naar een nieuwe fata morgana.

Hé jij daar... is vanaf 17 februari 2010 te zien in de Nederlandse theaters en is een productie van de Voortzetting (van Art & Pro) in samenwerking met het Zuidelijk Toneel.

Meer informatie kunt u vinden op www.devoortzetting.nl

De pers over Dankwoord?
"Ontroerend, poëtisch, geestig is het. Op het vervolg kunnen we ons verheugen." (Volkskrant) "Strijards' taal is de ster - prikkelend, geestig en schurend. Daarin blijft hij uniek." (Parool) "Frans Strijards biedt virtuoze taaltocht door feit en fictie." (Trouw) "Strijards' 'Dankwoord' is een intelligent, humoristisch referaat, dat zigzagt tussen leugen en waarheid." (Eindhovens Dagblad)Ingezonden persbericht