Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam





wetenschapsagenda

februari 2010


17/2

Promotie

Jikke Omloo: 'Oesophageal cancer: aspects of staging, surgery and survival'. Promotor is prof.dr. J.J.B. van Lanschot, hoogleraar Chirurgische Oncologie. Co-promotores zijn dr. G.W. Sloof en dr. M.A. Boermeester.
Met een PET-scan is het mogelijk om de reactie van een tumor in de slokdarm op chemoradiotherapie in beeld te brengen. Dat blijkt uit een pilotstudie van promovenda Omloo. De beeldvormende techniek kan ook iets zeggen over de prognose van de patiënt. Omloo bestudeerde daarnaast de rol van Toll-like receptoren, belangrijke schakels in het aangeboren immuunsysteem, bij patiënten met slokdarmkanker.
Tijd: 14.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.
Voor meer informatie op het gebied van medisch wetenschappelijk nieuws kunt u contact opnemen met de AMC-wetenschapsvoorlichters Edith Gerritsma, Andrea Hijmans en Connie Engelberts,
020 566 2929