Gemeente Schermer



* De Grote Kerk Schermerhorn op TV
(03-02-2010)
De Grote Kerk Schermerhorn op TV

(03-02-2010)
Grote kerk Schermerhorn kerk278.JPG
De Grote Kerk Schermerhorn is 17 februari om 20.30 uur te zien in het Het Mooiste Pand van Nederland, een programma van SBS 6. Ook in de aflevering van de week daarop doet de kerk mee.

Het programma start met een twee uur durende kick-off waarin een grote groep supporters uit Schermerhorn een bijdrage leverde. Onbekend is wat er van al die mensen en inspanningen allemaal in beeld zal komen. Ook is onbekend wat er in al die afleveringen te zien is van de vele foto's en dvd's die de bewoners uit Schermerhorn ter beschikking hebben gesteld. Feit is in ieder geval dat velen zich hebben ingezet voor de kerk. En zoals een van de vrijwilligers zei: "al winnen we niet, Ik denk dat we al gelukkig kunnen zijn met het kerk zoals hij nu in ons dorp staat en aanwezig is voor zoveel mensen".

In het programma strijden zestien oude gebouwen na een strenge voorselectie om de hoofdprijs ter waarde van een miljoen euro. Aan het eind van de eerste aflevering blijven er acht panden over, nadat telkens twee vertegenwoordigers van een gebouw een presentatie hebben gehouden. Ze proberen de jury en het Nederlandse publiek ervan te overtuigen dat hun pand niet verloren mag gaan. Onder begeleiding van professionals moeten de overgebleven koppels een gedeelte van hun pand zélf restaureren, waarop ze worden beoordeeld door de vakkundige jury. Nance en Henkjan Smits presenteren de spannende afvalrace, waarin u dus in ieder geval twee keer De Grote Kerk van Nederland terugziet!