Ingezonden persbericht


IAB Nederland
Persbericht, 3 februari 2010

IAB Taskforce Affiliate Marketing gaat op 17 februari van start met Affiliate Marketing Wednesdays

Op woensdag 17 februari a.s. organiseert de IAB Taskforce Affiliate Marketing de eerste van drie Affiliate Marketing Wednesdays die in 2010 plaatsvinden. Het doel van de Affiliate Marketing Wednesday is het bevorderen van de kennis, transparantie en innovatie op het gebied van Affiliate Marketing. Dit event vindt vanaf 16 uur plaats in Meeting Plaza te Utrecht en is gratis toegankelijk voor iedereen met een belang in deze groeiende vorm van online advertising. IAB Nederland stelt de aanwezigen in de gelegenheid om te netwerken tijdens de afsluitende borrel.

Affiliate Marketing case
Tijdens deze Affiliate Markting Wednesday zal Bert Middendorp, Affiliate Sales Manager van T-Mobile, de do's en dont's van affiliate marketing bespreken. Daarin speelt onder meer een praktijkcase rond de introductie van de iPhone een interessante rol. Recentelijk heeft T-mobile haar affiliatesprogramma opnieuw vormgegeven en vast verankerd in de online strategie.

Affiliate perspectief
Roy Platje van Red Online Marketing zal een presentatie verzorgen over de wijze waarop zij met affiliate marketing werken. Daarbij gaat hij in op vragen als hoe een affiliate een programma van een adverteerder beoordeelt, hoe keuzes worden gemaakt en hoe een adverteerder weer uit de gratie kan raken. Deze presentatie biedt daarmee inzicht in het perspectief van een affiliate.

Conversion Site Clinic
De Affiliate Marketing Wednesday wordt afgesloten met een Conversion Clinic, waarbij een expertpanel meerdere websites, die door het publiek worden ingebracht, zal beoordelen op doelgerichtheid en conversie. Hierbij worden 'conversie killers', struikelblokken en bottlenecks in de 'funnel' bekeken en komen de 'best practi ces' aan de orde. Experts van Conversive, Traffic4u en M4N voeren het woord.

De Affiliate Marketing Wednesday is gratis toegankelijk en wordt afgesloten met een borrel. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan affiliatemarketing@iab.nl (uiterlijk 12 februari).

De AMW start om 16:00 uur in Meeting Plaza te Utrecht en duurt tot ongeveer 18.45 uur (incl. borrel).

Meeting Plaza
Godebaldkwartier 20
3511 DX Utrecht
030-2337010
www.meetingplazautrecht.nl

--- Einde ---


Noot voor redacties

Voor meer informatie,