Amsterdam RAI

Persbericht

BABY'S VAN NEGEN MAANDEN OPENEN NEGENMAANDENBEURS

Amsterdam, 8 februari 2010 - De 25e editie van de Negenmaandenbeurs wordt op woensdag 17 februari om 10.45 uur in Amsterdam RAI op toepasselijke wijze geopend. Zo'n 90 baby's van negen maanden oud en hun moeders zijn aanwezig bij de opening. Presentatrice en model Anouk Smulders en haar negen maanden oude dochter Bo verrichten de officiële opening.

Topfotograaf Edwin Smulders, echtgenoot van Anouk en vader van Bo en Max, is aanwezig om zijn vrouw en dochter en de negentig andere baby's met hun moeders te portretteren. Deze foto's krijgen een centrale plek op de zogenaamde 'silent bond of moms'; de fotowand op de stand van hoofdsponsor Prénatal. De foto's symboliseren de onderlinge band van moeders over de hele wereld. Als zwangere vrouwen of jonge moeders elkaar tegenkomen, dan delen zij een belangrijke emotie en ervaring, los van cultuur, religie, geboorteland en status. Algemeen directeur van Prénatal, Petra Steenvoorden-Brussen, geeft tijdens de opening een toelichting op de 'silent bond of moms'.

Negenmaandenbeurs completer dan ooit
De Negenmaandenbeurs vormt op zichzelf ook een verbintenis tussen (aanstaande) moeders. De beurs is al voor de 25e keer dé aangewezen plek waar zij bij elkaar komen om zich te laten informeren en inspireren over alles wat te maken heeft met de zwangerschap en de verzorging en opvoeding van kinderen. Het grootste en meest complete evenement op het gebied van zwangerschap en baby's is deze jubileumeditie groter gegroeid, met meer activiteiten en faciliteiten voor de bezoekers.

Zo staan op het Bol van KennisPlein diverse deskundigen klaar om de bezoeker te adviseren over voeding, gezondheid en bevallen. Op het StylingPlein bieden ervaren stylistes informatie en inspiratie op gebied van de inrichting van de baby- en kinderkamer. Prachtige voorbeelden van kamers zijn te vinden in de Babykamer InspiratieZone. De hipste en liefste schilderijtjes voor de babykamer zijn tentoongesteld in het Kinderkamer KunstStraatje. Op modegebied is er ook veel inspiratie op te doen tijdens spetterende modeshows waar de laatste trends op het gebied van zwangerschaps-, kinderkleding en lingerie geshowd worden. De nieuwste producten en nieuwtjes op de babymarkt zijn te bewonderen in de ShoppingZone. Evenals in 2009 is er het Babyplaats WebshopPaviljoen waar online bedrijven hun website tot leven laten komen. Het evenement kent daarnaast ook een BuggyTestParcours waar bezoekers kunnen uitvinden welke van de nieuwste kinderwagens voor hen het meest geschikt is.

De dag is uiteraard niet compleet zonder het hartje van het kindje te beluisteren en een echo of een professionele zwangerschapsfoto te laten maken. En natuurlijk valt er volop te profiteren van interessante beursaanbiedingen die mee naar huis genomen kunnen worden in de speciaal ontworpen Sesamstraat beurstas.

Services en faciliteiten
Vanzelfsprekend stelt de Negenmaandenbeurs de bezoekers in de gelegenheid om de kleintjes in alle rust borstvoeding of andere voeding te geven en te verschonen. Het evenement voorziet ook in een kosteloze professionele kinderopvang voor die kinderen die ongestoord met elkaar willen spelen, terwijl hun ouders de beurs verkennen.

Openingstijden
De Negenmaandenbeurs 2010 wordt gehouden van woensdag 17 tot en met zondag 21 februari in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur en op donderdag 18 en vrijdag 19 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Gelijktijdig met de Negenmaandenbeurs wordt de Huishoudbeurs (van 13 tot en met 21 februari) gehouden in Amsterdam RAI. Met de entreekaart hebben de bezoekers op dezelfde dag ook gratis toegang tot de Huishoudbeurs.

Noot voor de redactie/

Amsterdam RAI