BNN

PERSBERICHT - Hilversum, 09 februari 2010
FILMS KIJKEN BIJ BNN OP 3

credits: BNN / Victor Arnolds

BNN ZENDT PHILEINE ZEGT SORRY EN DENNIS P. UIT

Geen zin in de Olympische Spelen? Goed nieuws: terwijl het sportgeweld in Vancouver in alle hevigheid losbarst zendt BNN de Nederlandse films Dennis P. en Phileine zegt sorry uit. Voeten op tafel, biertje erbij en de filmavond is compleet. Dennis P. is op woensdag 17 februari om 20.25 uur te zien bij BNN op 3. Phileine zegt Sorry op zaterdag 20 februari om 21.50 uur.

Dennis P. vertelt het waargebeurde verhaal van Nederlands grootste diamantrover ooit. Hij wist de hele handelsvoorraad van een diamanthuis in een magnetrondoos te ontvreemden en vluchtte minstens twintig miljoen rijker naar Mexico. Wat de media alleen niet vertelden was het tragische, maar vooral komische liefdesverhaal dat achter de vette krantenkoppen schuil ging. In de misdaad-komedie is te zien hoe de sullige Dennis (Edo Brunner) de diamanten steelt om zijn grote liefde, het hoertje Tiffany (Nadja Hüpscher), definitief voor zich te winnen. Maar gaat zij nou voor de persoonlijkheid van 'Dikke Dennis' of voor zijn cash?

'Sorry' komt in Phileine's woordenboek niet voor. De zelfbewuste en temperamentvolle ultrabitch (Kim van Kooten) heeft lak aan alles en iedereen en gaat vooral haar eigen weg. Met haar gepeperde mening en verbale vuurwerk laat ze menig man afdruipen. Alleen Max(Michel Huisman) kan haar hart bewegen en laat hij nu net naar New York vertrekken voor een toneeluitvoering. Dat zint Phileine helemaal niet en dus reist ze hem achterna. Jaloers als ze is verdenkt ze Max ervan een slippertje te maken met zijn tegenspeelster Joanne. Dat betekent oorlog.

Dennis P. is geproduceerd door Pupkin Film. Phileine zegt sorry is geproduceerd door Motel Films en Fu Works. BNN is co-producent van beide films.


----------
Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie Nienke van Ankeren, tel: 035-6555321, Nienke.van.ankeren@bnn.nl