Ingezonden persbericht


De Voortzetting (van Art&Pro) presenteert de tweede voorstelling van een vierluik van Frans Strijards

Hé jij daar... met Nanette Edens

Graag sturen wij u informatie over de tweede voorstelling van De Voortzetting, het nieuwe theatergezelschap van Frans Strijards.

Nadat eerder dit seizoen de monoloog Dankwoord? met Helmert Woudenberg succesvol door publiek en pers is ontvangen volgt nu Hé jij daar.... Deze cynisch-humoristische tekst, geschreven en geregisseerd door Frans Strijards, zal gespeeld worden door Nanette Edens. Het is het tweede deel van een vierluik waarmee Frans Strijards zijn werk in het Nederlandse theater vanaf dit seizoen voortzet. In mei, juni en september dit jaar speelt De Voortzetting ook Meer dan planken en wat hartstocht, een wervend en wervelend programma over toneel, spelen, het vak van acteur en het samenspel met een regisseur. In seizoen 2010-2011 volgen Modem en Vrije Radicalen, tevens geschreven en geregisseerd door Frans Strijards.

In de huiskamerkomedie Modem gaat het over vier mensen, die aangaande hun eigen bestaan geen twijfels koesteren maar toch gaandeweg moeten erkennen dat ze zich, door elkaar en hun escapades met, op en door computers tot in hun diepste privéleven gemanipuleerd weten. Ze kunnen schijn en werkelijkheid niet goed uit elkaar houden en verdwalen óók in hun privéleven. Het voertuig van de komedie; "verwarring" heeft zekere fatale psychologische bijwerkingen. Het motto komt van T.S. Eliot; "Waar bleef de wijsheid, toen wij kennis gingen vergaren. Waar blijft de kennis, nu wij slechts naar informatie zoeken."

In de politieke satire Vrije Radicalen gaat het over de onvrede, de machteloosheid en het gebrek aan oordeelsvermogen, waardoor, om te beginnen in de locale politiek, onduidelijke en dubieuze belangen en praktijken woekeren. De kiezers gaan onberekenbaar gedrag vertonen, worden gestuurd door gebrek aan vertrouwen. Dit neemt epidemische vormen aan. "De opera heeft Tristan en Isolde. Deze stad had onlangs een wethouder en die had een vrouw......"

Graag ontmoeten wij u bij een van onze voorstellingen.

Hé jij daar... is vanaf 17 februari 2010 te zien in de Nederlandse theaters, beleeft haar première op 13 maart te Hoorn en is een productie van de Voortzetting (van Art & Pro) in samenwerking met het Zuidelijk Toneel.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de flyer in de bijlage en www.devoortzetting.nl (opvragen bij afzender)