NCRV

Willem Wever

Matthijs de Bruijn

Willem Wever vraagt: waarom worden slangen gemolken?

Woensdag 17 februari 2010,
16.50 uur, Z@pp

Ook woensdag zit Willem Wever weer boordevol leuke en interessante vragen en antwoorden. Silke uit Groenekan (Utrecht) is gek van slangen en wil alles van deze dieren weten. En dan vooral: waarom worden slangen gemolken? Presentator Ewout Genemans neemt haar daarom mee naar een man die werkelijk àlles van slangen weet: bioloog Freek Vonk. Hij heeft zelfs een eigen slangenprogramma (Time Warp) op Discovery Channel en werd onlangs in Australië nog door een zeer giftige slang gebeten.

En treinengek Lukas wéét al veel over treinen, maar nog nÃet wat er met oude treinen gebeurt. Daarom mag hij met Ewout mee naar het walhalla voor elke treinenliefhebber: de werkplaats van NedTrain in Haarlem. En⦠ze mogen niet alleen kijken, maar ook op de treinen rijden, helpen slopen en weer opbouwen!

Professor Amito en Ewout overvallen de klas van meester Wouter van basisschool Caecilia in Amersfoort. De leerlingen vragen zich namelijk af hoe het toch kan dat vuurvliegjes licht geven in het donker. Professor Amito legt het uit aan de hand van een proef.

In het debat: de gemoederen lopen hoog op

Het derde spannende Willem Wever Debat gaat over feestdagen. De stelling is: âIslamitische feestdagen moeten op scholen algemene vrije dagen worden. De gemoederen lopen deze keer hoog opâ¦

In het Willem Wever Debat gaan elke week kinderen van 12 en 13 jaar met elkaar in discussie over wat er speelt in ons land. Degene die de meeste debatten heeft gewonnen, gaat in het laatste debat, eind maart, in discussie met een bekende politicus!

Op www.willemwever.nl staan korte filmpjes waarin de kinderen zich voorstellen.