Politie IJsselland

Politie organiseert kijkavond gestolen spullen Stadshagen

Zwolle, 13-02-2010 o De politie houdt woensdagavond 17 februari een kijkavond op het bureau aan de Koggelaan voor inwoners van Stadshagen van wie spullen zijn gestolen waarvan nog geen aangifte is gedaan. Tijdens een onderzoek naar een 22-jarige Zwollenaar troffen politiemensen in zijn woning meerdere goederen aan. De man heeft inmiddels bekennende verklaringen afgelegd over tientallen diefstallen uit woningen, schuurtjes en autos in de wijk Stadshagen. Van ongeveer 20 diefstallen is aangifte gedaan en die aangevers hebben hun spullen al teruggekregen. De man heeft echter ook diefstallen bekend waarvan nog geen aangifte is gedaan. Bovendien heeft de politie nog niet van alle aangetroffen spullen de eigenaren kunnen traceren. Bewoners van Stadshagen die wel hebben gemerkt dat er spullen zijn weggenomen, maar nog geen aangifte hebben gedaan, worden opgeroepen om dat alsnog te doen.

In januari meldde een man zich bij de politie omdat er goederen van hem waren weggenomen. Hij heeft aangifte gedaan en stelde ook zelf een onderzoekje in via Internet. Hij kwam erachter dat zijn eigendommen via internet te koop werden aangeboden en informeerde politie. Na onderzoek bleek de 22-jarige Zwollenaar de gestolen spullen te hebben aangeboden. Er is huiszoeking verricht en de man bekende meerdere diefstallen. Uit de verhoren bleek dat de man regelmatig schuurtjes binnenging die niet waren afgesloten. In de schuurtjes stonden fietsen met daaraan huissleutels. Op die manier kon hij in veel gevallen de woningen binnentreden en daar vond hij soms ook de sleutels van autos. Hij heeft uit de schuurtjes, woningen en autos meerdere spullen ontvreemd. Het ging daarbij ondermeer om kratten bier, fietsen, gereedschap, navigatieapparatuur, laptops, autos, geld en portemonnees.

Kijkavond

De 22-jarige Zwollenaar zit nog vast. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden. In verband met het onderzoek is de politie nog op zoek naar mensen waarvan spullen gestolen zijn, maar die geen aangifte hebben gedaan. Waarschijnlijk hebben de diefstallen plaatsgevonden in de periode van oktober 2009 tot en met januari 2010. Woensdagavond 17 februari wordt er tussen 18.00 uur en 20.00 uur een kijkavond georganiseerd op het hoofdbureau aan de Koggelaan (Koggelaan 8).

(2010003177)

Eerdere berichtgeving:

Inbreker bekent reeks inbraken

Zwolle De politie heeft donderdagmorgen 14 januari een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Het vermoeden bestond al dat de man in aanmerking kwam voor inbraken in Zwolle en dat is bevestigd tijdens de eerste verhoren.

De Zwollenaar heeft al een flinke reeks inbraken in woningen en autos bekend. Het onderzoek is nog niet afgerond dus de politie sluit niet uit dat er nog meer inbraken worden opgelost. De man kwam in beeld bij de politie nadat één van de slachtoffers zag dat zijn spullen werden aangeboden via Internet. Na onderzoek bleek de 22-jarige man de aanbieder te zijn van de spullen.

Bekentenis

Donderdagmorgen heeft de politie de man aangehouden met toestemming van het Openbaar Ministerie. Tijdens de huiszoeking troffen agenten heel veel spullen aan. Ondertussen heeft de man al tientallen inbraken in woningen en autos bekend.

Onderzoek nog niet afgerond

Aangezien de verdachte nog steeds wordt verhoord sluit de politie niet uit dat er nog meer inbraken worden opgelost. Zodra het onderzoek is afgerond wordt een persbericht verspreid met specifieke informatie over het aantal inbraken en de wijk(en) waar dit plaatsvond.

(2010003177)