Dura Vermeer

Amersfoort - 17 februari 2010

Oplevering hoofdkantoor FrieslandCampina te Amersfoort

Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft het hoofdkantoor van FrieslandCampina opgeleverd aan opdrachtgever Stichting Spoorwegpensioenfonds.

In opdracht van Stichting Spoorwegpensioenfonds is lange tijd gewerkt aan de renovatie van de nieuwe huisvesting van FrieslandCampina aan het Stationsplein in Amersfoort. Het voormalige Akzo Nobel pand van twaalf kantoor- en twee parkeerlagen is gestript tot op het casco en in twaalf maanden tijd omgebouwd naar een nieuw en modern kantoorpand.

Renovatie
Het nieuwe hoofdkantoor van FrieslandCampina biedt plaats aan 625 medewerkers en is nagenoeg
turn-key opgeleverd. Zo is een bestaand kantoorpand in de binnenstad duurzaam omgebouwd naar een modern kantoor met natuurstenen buitengevels, grote glaspuien, lichte werkplekken en parkeervoorzieningen inclusief installaties en binneninrichting voor de bouwsom van 20 miljoen euro en een totaal oppervlak van 16.000 m2.

Nieuwbouw
Naast het bestaande kantoor verrijst een nieuwe uitbreiding van 6.500 m2.
In januari heeft Dura Vermeer Bouw Hengelo de eerste bouwwerkzaamheden in bouwteam gestart. Naar verwachting zal eind van dit jaar de nieuwbouw opgeleverd worden. Deze uitbreiding zal nog eens 300 werknemers van FrieslandCampina huisvesten. Het Nieuwe Central Office van de multinational FrieslandCampina zal, na het gereed komen van de nieuwbouw, totaal 1.000 werknemers huisvesten. Het totale vloeroppervlak zal dan circa 22.500 m2 gaan bedragen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op: www.duravermeerbouwhengelo.nl