Gemeente Edam-Volendam

Gemeente en v.o.f. Baandervesting sluiten overeenkomst voor herontwikkeling Korsnäs terrein

Op dinsdag 16
februari 2010 vond in het Stadskantoor de ondertekening plaats van de overeenkomst voor de herontwikkeling van het voormalige Korsnäs terrein. Het betreft een zgn. koop-/realisatieovereenkomst tussen de gemeente en v.o.f. Baandervesting, welke tot stand is gekomen na intensieve onderhandelingen tussen wethouders Kes (projectwethouder) en Karregat (portefeuillehouder Grondzaken) namens het college van burgemeester en wethouders en vertegenwoordigers van Bouwfonds.

In de overeenkomst is geregeld dat v.o.f. Baandervesting verantwoordelijk is voor het opstellen van een bestemmingsplan, dat wordt aangeboden aan het college van B&W. Het college zorgt er voor dat de wettelijk vereiste procedures in het kader van het vaststellen hiervan worden doorlopen. Na de ondertekening werd de samenwerking bezegeld door een symbolische handdruk tussen wethouders Kes en Karregat en de heer Rozendaal en mevrouw Meijerink en een door laatstgenoemden aangeboden taart (zie foto).

impressie project Baandervesting In het contract is verder geregeld dat partijen over en weer gronden aan elkaar overdragen, zijn afspraken gemaakt over de inrichting van het openbaar gebied op dit terrein en aan welke eisen het inrichtingsplan moet voldoen.

Het plan voorziet in de bouw van plm. 100 woningen en een stallingsgarage met 150 - 180 parkeerplaatsen. De start van de bouw is vermoedelijk eind 2011, maar dit is onder meer afhankelijk van het verloop van de vereiste procedures.

Gelijktijdig met de ontwikkeling is de gemeente conform haar structuurvisie van plan een rotonde aan te leggen op de kruising Singelweg/D. Poschlaan/B. Versteeghsingel.