Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 17-02-2010

Bestuurder aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man bekeurd omdat hij veel te hard en met een ingevorderd rijbewijs over de Rijksweg reed.

Tijdens de surveillance werden agenten op de Rijksweg A2, omstreeks 12.10 uur, met hoge snelheid ingehaald door een automobilist. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder werd geklokt op ruim 133 km/u en reed de Rijksweg A12 in de richting van Woerden op. Ter hoogte van de afslag Woerden kreeg de automobilist een stopteken en werd gecontroleerd.

De 45-jarige bestuurder uit Nieuwaal had geen rijbewijs bij zich omdat hij deze al eerder had moeten inleveren voor het overtreden van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u. De echtgenoot van de man nam het stuur over om hun weg te vervolgen.

Collecteren

UTRECHT Op de Slotlaan heeft de politie dinsdagmorgen twee jongens aangehouden omdat zij illegaal liepen te collecteren.

Een getuige belde omstreeks 09.10 uur naar de politie omdat hij had gezien dat twee jongens aan het collecteren waren voor een goed doel. De melder had het idee dat het doel de jongens zelf betrof. Agenten gingen ter plaats en troffen op de Slotlaan de twee jongens, beiden 14 jaar uit Leerdam en Benschop, aan. De jongens gaven aan dat zij via de school aan het collecteren waren. Navraag bij de school leerde dat de jongens niet namens de school aan het collecteren waren maar voor zichzelf. Het tweetal werd meegenomen naar het bureau en hun ouders ingelicht over de collecte.

Gewelddadige straatroof

UTRECHT Op Hoog Catharijne vond dinsdagmiddag een gewelddadige straatroof plaats. Hierbij raakte een man gewond aan zijn gezicht.

De politie kreeg omstreeks 14.45 uur een melding dat de beveiliging van Hoog Catharijne achter twee berovers aan renden. De verdachten hadden een man (gegevens onbekend) beroofd in de omgeving van de bioscoop. Hierbij was het slachtoffer getrapt en geslagen en liep vermoedelijk een gebroken neus op. De beveiliging had de achtervolging ingezet en riep de hulp van de politie in.

De verdachten renden vanuit Hoog Catharijne in de richting van het Vrouwe Justitiaplein en staken dar de rijbaan over. Vervolgens renden zij de Springweg op. Hier konden agenten het tweetal ter hoogte van de Teugelhof aanhouden. De mannen, 19 en 21 jaar uit Utrecht, werden voor verhoor ingesloten op het bureau.