Universiteit Nyenrode

PERSBERICHT

Nyenrode beste master instelling van Nederland

Breukelen, 17 februari 2010 - De Nyenrode Business Universiteit is door de Keuzegids Masters 2010 uitgeroepen tot beste masterinstelling van Nederland. Nyenrode deelt die plek met de universiteit in Wageningen. De uitverkiezing is gebaseerd op oordelen van studenten en deskundigen, en is voor een groot deel gestoeld op de verkiezing van de Master of Science in Management tot beste master in de categorie Bedrijfskunde in dezelfde gids. Het is voor het eerst dat de Keuzegids Masters verschijnt.

Al eerder kwam het Master of Science in Management programma als beste uit de Nationale Studentenenqûete, welke ook is meegewogen in het huidige oordeel. Het Master of Science in Management van Nyenrode heeft in september 2009 een vernieuwingsslag ondergaan, waarbij nog meer de focus wordt gelegd op het ontwikkelen van die leiderschapskwaliteiten, die anno 2010 van de nieuwe generatie leiders gevraagd worden.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business-universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, en opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van accountancy en controlling. Nyenrode ontwikkelt daarnaast executive-programma's voor het ambitieuze MKB en beursgenoteerde ondernemingen. Het Nyenrode Research & Innovation Institute (NRI) coördineert het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit, waarbij de toepasbaarheid van dit onderzoek nauwlettend in het oog wordt gehouden.

EINDE BERICHT


---

Noot voor de redactie (