Persbericht

RES Software introduceert RES PowerFuse 2010

~ RES Software zet wereldwijd in op Desktop Transformation ter versterking van User Workspace Management ~

's-Hertogenbosch, 17 februari 2010 - RES Software, marktleider op het gebied van User Workspace Management-software, verstevigt haar concurrentiepositie met de lancering van een nieuwe versie van haar vlaggenschip. RES PowerFuse 2010 maakt het mogelijk om de desktop los te koppelen van het besturingssysteem, IT-beheer te automatiseren en User Workspaces dynamisch samen te stellen. De oplossing levert eindgebruikers overal en altijd de benodigde applicaties, data, printer- en gebruikersinstellingen die veilig en contextafhankelijk zijn en centraal beheerd kunnen worden. User Workspace Management vergemakkelijkt bovendien migraties naar bijvoorbeeld Windows 7 en virtuele desktop-omgevingen. De nieuwe 'Desktop Transformation'-functionaliteit in RES PowerFuse 2010 maakt een gefaseerde implementatie van User Workspace Management mogelijk, wat de IT-professional nog meer inzicht en controle geeft.

De unieke Desktop Transformation-functionaliteit onderscheidt RES PowerFuse 2010 van andere alternatieven die vandaag de dag beschikbaar zijn om unieke werkomgevingen samen te stellen en te beheren. De IT-professional kan nu op basis van live data in de huidige omgeving bepalen hoe de ideale User Workspace eruit moet zien, en vervolgens bepalen in welke stappen hij User Workspace Management wil implementeren. Deze stap-voor-stap methode minimaliseert de risico's en de impact van transformatie op de desktop-gebruiker.

Desktop Transformation in RES PowerFuse 2010 bestaat uit drie componenten: Desktop Sampler, Desktop Designer en Workspace Model. Het samenspel van deze componenten biedt de mogelijkheid bestaande desktops al voor de Workspace-implementatie te analyseren, de implementatie probleemloos te laten verlopen en de impact op de onderneming te minimaliseren.

User Workspace Management vereenvoudigt de migratie naar een nieuw besturingssysteem of virtuele desktop-infrastructuur. Omdat de User Workspace als een losse bouwsteen op alle onderliggende technologieën staat, blijft de gebruikerservaring en productiviteit intact ongeacht welke veranderingen er in het besturingssysteem, applicatiedistributie of desktop-distributie gemaakt worden.

"Het onderzoeksbureau The 451 Group voorziet dat desktopvirtualisatie in 2010 aan populariteit wint. De meest complete desktopvirtualisatie-oplossingen bieden een combinatie van terminal services, dynamic assembly, user management, server-, client-, en cloud-gehoste desktops. RES Software is goed in staat om de complexiteit van deze desktop-transformaties centraal te beheren", stelt Rachel Chalmers, Research Director Infrastructure bij The 451 Group.

Naast Desktop Tranformation-technologie, biedt RES PowerFuse 2010 klanten verschillende nieuwe mogelijkheden waaronder:


* Zero profile-technologie: een nieuwe methode om gebruikersinstellingen op te slaan en toe te passen, onafhankelijk van het gebruikersprofiel. Dit voorkomt problemen op het gebied van profile management die vaak een plaag vormen voor IT-afdelingen.
* Ondersteuning voor Microsoft SQL Azure databases: RES PowerFuse stelt IT-professionals in staat om meer te profiteren van de goede beschikbaarheid en kostenbesparing met Microsoft Azure, door hen de mogelijkheid te bieden om configuraties op te slaan in deze cloud-omgeving.
* Herstel van de user settings: eindgebruikers kunnen hun eigen gebruikersinstellingen terugzetten, een taak die voorheen alleen door de IT-beheerder kon worden uitgevoerd. Hierdoor zijn zij minder snel geneigd om hulp te vragen aan de IT-afdeling.
* Folder synchronisatie: hiermee kan een IT-beheerder synchronisatie realiseren tussen het netwerk en lokale computers. Hierdoor kunnen bestanden en folders worden gedownload van het netwerk naar lokale computers of worden geüpload naar het netwerk. Dit bevordert de adoptie van mobiel werken.

"RES PowerFuse 2010 maakt User Workspace Management mogelijk door de dynamische compositie en uitstekende beveiligingsmechanismen. Het bespaart de IT-professsional tijd en stelt eindgebruikers in staat om altijd en overal productief en veilig te werken, welk device zij hierbij ook gebruiken", stelt Bob Janssen, Chief Technology Officer bij RES Software. "User Workspace Management is de manier om iedere verandering binnen de desktop-omgeving door te voeren, nu en in de toekomst, tegen een lagere TCO, zonder de controle te verliezen en zonder in te leveren op de gebruikerservaring en productiviteit."