Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.10 uur

Utrecht, 17-02-2010

Verkeerstwist eindigt in aanrijding

NIEUWEGEIN Een automobilist werd op dinsdagavond 16 februari na een verkeerstwist kennelijk opzettelijk aangereden.

Rond 21.00 uur reed een 35-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Den Bosch en gaande in de richting van Nieuwegein. Vlak voor de afslag Vianen, haalde hij via de linkerbaan een auto in. Terwijl hij links reed, zag hij dat een auto hem met hoge snelheid van achteren naderde. Die automobilist kleefde vervolgens achter hem en seinde meermalen met groot licht. Nadat de Nieuwegeiner de auto die hij in wilde halen, was gepasseerd, ging hij terug naar rechts. Hij zag dat de hard rijdende automobilist vervolgens gas gaf en meerdere malen achter andere autos ging kleven.

De haastige automobilist nam de afslag Nieuwegein-zuid en de Nieuwegeiner deed hetzelfde. Om de automobilist op zijn weggedrag aan te spreken, stopte de Nieuwegeiner voor hem en stapte uit. Hij liep tussen de beide autos door, waarop de andere automobilist gas gaf. De Nieuwegeiner kwam op de motorkap terecht, rolde daarvan af en viel opzij op het wegdek. De verdachte ging ervandoor en reed linksaf de Zandveldseweg op. Het slachtoffer stapte in zijn auto en reed naar huis. Daar belde hij de politie. Hij deed aangifte van poging tot doodslag en had door de aanrijding een pijnlijke elleboog, heup en knie opgelopen.

De verdachte reed in een donkerkleurige, mogelijk zwarte, Volkswagen Golf. Aan getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

VIANEN De politie heeft op dinsdag 16 februari een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 13.00 uur een onderzoek in een woning aan de Vijfheerenlanden in. Daar troffen zij een hennepkwekerij met ruim driehonderd planten aan. De agenten namen de planten en de kweekapparatuur in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar wie de eigenaar van de hennepkwekerij is.