Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 17-02-2010

Aangehouden voor verduistering

EMMEN De politie heeft dinsdagmiddag een 29-jarige man uit Emmen aangehouden op de Noordbargerstraat. De man wordt ervan verdacht dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan verduistering van een wastafelmeubel uit een winkel gelegen aan de Noorbargerstraat. De politie heeft tegen de man proces-verbaal opgemaakt. (2010009933)

Aangehouden voor rijden onder invloed alcohol

VRIES De politie heeft woensdagavond op de Asserstraat een 39-jarige automobilist uit Ubbena aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zetten de automobilist ter controle op de Asserstraat aan de kant. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 200 ug/l. De man kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd. (2010009954)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Dinsdagmiddag werden twee meisjes (14 jaar uit t Haantje en 13 jaar uit Emmen ) op heterdaad betrapt door het winkelpersoneel van een warenhuis aan het Mondriaanplein te Emmen. De meisjes hadden voor ruim 200 euro aan kleding in hun tassen gestopt zonder te betalen. De meisjes zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Emmen. Tijdens het verhoor bekenden zij de diefstal van de diverse kledingstukken. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt waarna zij naar huis konden. (2010009884)

ASSEN In een supermarkt aan het Triade in Assen is dinsdagochtend een 18-jarige jonge vrouw uit Annen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had twee pakken kattenvoer weggenomen zonder deze te betalen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij heeft een ontzegging voor de supermarkt van een jaar gekregen. (2010009805)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.