Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MUSIC, SPACE & ARCHITECTURE

Amsterdam, 17 februari 2010. - ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam), de Academie van Bouwkunst Amsterdam en de Stichting Noorderkerkconcerten organiseren, in samenwerking met Amsterdamse cultuurinstellingen, van februari tot en met november 2010 publieksactiviteiten met als onderwerp de relatie tussen muziek, ruimte en architectuur.

Onder de titel Music, Space & Architecture worden concerten, een expositie, onderzoeks- en onderwijsprojecten, lezingen en performances georganiseerd. Bovendien sluiten activiteiten van onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, Conservatorium en Theaterschool Amsterdam, Sonic Acts en Holland Festival aan bij het thema. Instellingen die met projecten ook willen aanhaken bij dit thema worden uitgenodigd contact op te nemen met ARCAM.

PROGRAMMA
Op de agenda staat onder meer de Capita-reeks die de Academie van Bouwkunst dit voorjaar organiseert, waar deskundigen op het gebied van muziek, akoestiek en beleving van geluid en ruimte spreken. Ook ontwerpen en bouwen architectuur- en scenografiestudenten voor een viertal locaties in Amsterdam akoestische installaties. Een daarvan is de Noorderkerk. Speciaal voor deze kerk worden bovendien werken gecomponeerd door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. In het najaar brengt een expositie bij ARCAM bezoekers in contact met theorieën over muziek en ruimte, geluidskunst, stadsgeluiden en de beleving van het spelen en luisteren naar muziek - met Xenakis en Stockhausen, concertzalen en kop-telefoons, boomcars en stilte.

De agenda van Music Space & Architecture is te vinden op www.arcam.nl, www.academievanbouwkunst.nl en www.noorderkerkconcerten.nl

De Music, Space & Architecture-activiteiten worden mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur, het Lectoraat kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, SNS Reaal, Amsterdams Fonds voor de Kunsten en de betrokken instellingen.

Noot voor de redactie,