Ingezonden persbericht


Met partners Cisco, Formotus, Microsoft, Spring Wireless, Sybase en Wipro toont Samsung nieuwe Enterprise Solutions op Samsung smartphones

Samsung introduceert Enterprise Mobility Solutions op Mobile World Congress

Delft, 17 februari 2010 ­ Samsung introduceert een uitgebreide serie Enterprise Mobility-oplossingen op het Mobile World Congress (MWC) 2010. Hiermee toont Samsung haar focus op de zakelijke markt. De Enterprise Mobility-oplossingen die Samsung samen met toonaangevende partners aanbiedt, zijn o.a. Enterprise Email, Enterprise IM, Security, MDM (Mobile Device Management), UC (Unified Communications), CRM (Customer Relationship Management), SFA (Sales Force Automation) en BI (Business Intelligence) en applicaties voor specifieke branches.

Samsung is, in lijn met haar focus op de zakelijke markt, actief in gesprek met de mobiele operators om de oplossingen in 2010 te lanceren. Deze Enterprise Mobility-oplossingen komen in 2010 in Nederland beschikbaar.

Met de ondersteuning van belangrijke partners en grote operators wil Samsung het gemak van computergebruik op kantoor naar de smartphone brengen. Samsung heeft hiermee mobiliteit zonder compromissen voor ogen.

Samsung smartphones ondersteunen de meest robuuste enterprise-oplossingen van Microsoft Windows Mobile. Binnenkort zal Samsung enterprise-oplossingen voor het Android-platform aanbieden en vervolgens uitbreiden naar de platformen LiMo en Samsung's eigen platform bada. Hiermee geeft Samsung grote ondernemingen de keuze en flexibiliteit die zij willen.

De afgelopen maanden heeft Samsung haar channel support flink uitgebreid en haar relaties versterkt met premium solution partners zoals Cisco, Formotus, Microsoft, Spring Wireless, Sybase en Wipro. Samsung blijft de komende maanden werken aan het uitbreiden van samenwerkingsverbanden met toonaangevende namen zoals Oracle, SAP en IBM.

De Enterprise Mobility-oplossingen houden het volgende in:

Cisco

* Mobile web conferencing via Cisco WebEx oplossingen ­ Het is makkelijker dan ooit om samen te werken in een WebEx meeting. In één klik kunnen gebruikers een telefoongesprek omzetten in een Cisco WebEx Meeting Center-vergadering. Vervolgens kunnen zij mensen vanuit e-mail of de agendafunctie direct uitnodigen vanaf de Samsung smartphone.
* Nauwere samenwerking via Cisco Unified Communications ­ De Cisco mobiele UC oplossing verbetert de samenwerking. Medewerkers kunnen bellen via de ondernemingsinfrastructuur. Ze hebben toegang tot UC-features zoals visuele voicemail en de uniforme aanwezigheidsassistent, die aangeeft wanneer iemand beschikbaar is. Deze oplossing zorgt voor een verhoogde connectiviteit en productiviteit van de mobiele werknemer.
* Mobiele beveiliging met Cisco Any-Connect Secure Mobility Client ­ Mobiele medewerkers kunnen beveiligde toegang krijgen tot hun bedrijfsnetwerken, belangrijke documenten en e-mail met behulp van Cisco Any-Connect Secure Mobility Client-software op Samsung smartphones.

Formotus

* Formotus breidt de SharePoint bedrijfsproductiviteit uit naar medewerkers die onderweg zijn, door mobiele zakelijke formulieren toe te staan die eenmalig zijn ontworpen voor online of offline gebruik op allerlei apparaten. Waaronder de nieuwe Android- en Windows-telefoons van Samsung.
* Mobiele apps van Formotus laten de Samsung telefoons zakelijk werken. Formotus creëert oplossingen die touchscreen handtekeningen, foto's en GPS-locaties vastleggen. Deze informatie kan zo worden toegevoegd aan de formulieren die zijn geïntegreerd met SharePoint en de workflow van de onderneming.
* Maak, bewerk en implementeer snel en direct formulieren, zonder eerst codes aan te hoeven maken. Formotus voltooit projecten in dagen of weken, niet in maanden of jaren. Er zijn geen beperkingen aan zakelijke applicaties die zo mogelijk Formotus formulieren gebruiken, zoals Mobile Dispatch, veldwerk, inspecties, onderzoeken, dataverzameling, inventarisaties, tijd en uitgaven, workflow-goedkeuringen, apps voor mobiele gezondheidszorg, etc

Microsoft

* Samsung Windows-telefoons bieden toonaangevende ondersteuning voor Enterprise Mobile-oplossingen voor eindgebruikers en organisaties. Met Microsoft Office Mobile hebben medewerkers toegang tot de veelgebruikte toepassingen, zoals Office Word, Excel, PowerPoint en OneNote.
* Samsung Windows-telefoons halen het meeste uit resources van ondernemingen, zonder dat de kosten en complexiteit toenemen vanwege het aankopen en onderhouden van middleware-oplossingen van derden.
* Samsung Windows-telefoons laten ondernemingen hun bestaande Visual Studio, .NET-ontwikkelvaardigheden en serverinfrastructuur hergebruiken om hun applicaties uit te breiden naar Windows Mobile-apparaten. Zo geven ze gebruikers nieuwe ervaringen en lossen ze bedrijfsproblemen op.
* Samsung Windows-telefoons zijn ontworpen om het hoogste integratieniveau te bereiken met Microsoft Exchange en oplossingen zoals Microsoft SharePoint, SQL Server, Dynamics en gehoste oplossingen zoals Microsoft Hosted Exchange en BPOS.

Samsung SDS (Samsung Data Services) - biedt een volledig mobiele oplossing-portfolio met:
* Mobile Groupware - push mail, agenda/contact sync, goedkeuringen in workflow en device management op afstand. Daarmee kun je ervoor zorgen dat je overal en op elk moment kunt samenwerken.
* Mobile CRM (Customer Relationship Management), SFA (Sales Force Automation) en Business Intelligence - dit is een kosteneffectieve mobilisatie van kritische enterprise back-end applicaties en zakelijke processen, gebaseerd op de 'best practices' uit de industrie.
* Flexibele inzet van modellen, waaronder de installatie en het onderhoud achter de corporate firewall of toegang als een managed service via de Samsung Mobile Cloud Center (SMCC).

Spring Wireless

* Met de Spring Wireless oplossing kunnen ondernemingen hun sales forces echt mobiel maken. De Field Mobility-oplossingen van Spring Wireless helpen ondernemingen hun werknemers onderweg naadloos te verbinden met de bedrijfssystemen. Zo beschikken zij altijd over de informatie die ze nodig hebben, waar en wanneer dan ook.

Sybase

* Sybase Afaria is de meest krachtige, flexibele en veilige oplossing voor het aansturen van de mobiliteit in de gehele onderneming. Afaria vereenvoudigt de complexe mobiele wereld met een infrastructuur waarmee ondernemingen data, apparaten en applicaties via elk netwerk kunnen beheren en beveiligen. Ongeacht of werknemers gebruik maken van hun persoonlijke toestel of van zakelijke toestellen.

Wipro

* Wipro Technologies is een wereldwijde dienstverlener die op technologiegebaseerde bedrijfsoplossingen voor verschillende branches levert.
* De Mobile Claim Adjuster-oplossing die Wipro op MWC demonstreert biedt schade-experts real-time toegang tot claims die hen zijn toegewezen. Ze kunnen schade-informatie downloaden en schadefoto's en taxatierapporten uploaden naar de backend-systemen. Zo verhogen zij de productiviteit. Deze oplossing is gebaseerd op Wipro's uitgebreide kennis van de wereldwijde verzekeringsbranche en de mogelijkheden van mobiele technologie.
* Wipro begrijpt het grote potentieel van zakelijke mobiliteit en heeft veel tijd en energie geïnvesteerd in de bouw van verschillende herbruikbare componenten, frameworks en oplossingen zoals de Mobile Claim Adjuster.

Op http://samsungmwc2010.com kun je de nieuwste Samsung telefoons leren kennen. Je kunt Samsung op het Mobile World Congress vinden op stand 8b 169. Volg Samsung op Mobile World Congress 2010 op www.twitter.com/SamsungMWC.

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.

Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.Ingezonden persbericht