Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindhoven, 17 februari 2010

IFS integreert Microsoft Bing Maps voor grotere efficiëntie in planning logistieke dienstverleners

IFS introduceert IFS Virtual Map, een nieuwe planningoplossing op basis van Bing Maps for Enterprise van Microsoft. Het bedrijf heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Microsoft. De nieuwe IFS-tool biedt met wegen- en satellietkaarten maximaal inzicht in lopende en geplande activiteiten. Logistieke dienstverleners kunnen hierdoor routes optimaliseren en lastminute activiteiten efficiënt inplannen en hier resources aan toekennen. Daarnaast krijgen ze meldingen over verwachte activiteiten. IFS-klant Tomra Systems, dienstverlener op het gebied van in-store servicestations, testte IFS Virtual Map in de praktijk. De tool is vanaf december 2009 live bij deze partij.

Logistieke dienstverleners willen de service aan klanten verbeteren en tegelijkertijd kosten verlagen en de impact van hun activiteiten op het milieu terugdringen. Om dit te realiseren, moeten ze efficiënt kunnen plannen en een transparant overzicht hebben van geplande activiteiten en de bijbehorende routes. IFS Virtual Map biedt een helder totaaloverzicht van de gehele planning.

Mikael Ljungmark, Service Director bij Tomra Systems: "In onze markt verliezen bedrijven klanten als een recyclestation voor flessen of blikjes niet werkt. Iedere minuut die het langer duurt voordat een technicus ter plaatse is, heeft negatieve gevolgen voor de omzet. Het is dan ook zeer belangrijk dat we goed plannen. Met IFS Virtual Map hebben we een goed overzicht en kunnen we snel plannen en, als de prioriteiten veranderen, opnieuw plannen. Met deze tool hebben we inzicht in de geplande activiteiten, routes en gerelateerde contractinformatie die betrekking heeft op onze servicemedewerkers onderweg. Doordat al deze gegevens op één kaart te zien zijn, kunnen we nauwkeurig plannen en prioriteiten toekennen aan nieuwe en lopende taken. Zo maximaliseren we de efficiëntie en zorgen we voor een optimale service aan klanten. Met de huidige concurrentie is het niet langer voldoende om de beste producten en het beste team te hebben. We moeten ook de meest efficiënte diensten bieden en tegelijkertijd kosten verlagen. Dit kan met de nieuwe IFS Virtual Map."

"Door samen te werken met onze bestaande klanten, hebben we IFS Virtual Map snel kunnen ontwikkelen", zegt Dan Matthews, CTO van IFS. "Bovendien had de oplossing zich al in de praktijk bewezen voordat deze volledig was uitontwikkeld. Deze tool onderstreept hoe nauw IFS samenwerkt met zijn klanten om nieuwe oplossingen op de markt te brengen. IFS Virtual Map laat ook zien hoe bestaande software te combineren is met diensten en mash-ups om zo innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Door Bing Maps for Enterprise van Microsoft als dienst te gebruiken, konden we deze innovatieve oplossing in slechts enkele maanden introduceren."

Jennifer Forsythe, Marketing en Partnership Manager EMEA en Asia-Pacific Microsoft Bing Maps: "Microsoft helpt IFS bij het verbeteren van zijn buitendienstbeheersysteem op basis van het Bing Maps for Enterprise-platform. De implementatie van Bing Maps door IFS en het aanbieden ervan als geïntegreerde dienst binnen IFS Applications laat zien hoe dit platform is te gebruiken als onderdeel van een Software-plus-Services-model. Klanten profiteren hiermee van een grotere efficiëntie en winstgevendheid."

IFS Virtual Map is vanaf april 2010 beschikbaar voor bestaande klanten als extra module voor IFS Applications 7.5.

Meer informatie

Voor meer informatie over IFS Virtual Map:

· Artikel: http://www.slideshare.net/ifsworld/ifs-virtual-map-article
· Presentatie: http://www.slideshare.net/ifsworld/ifs-virtual-map-solution-overview
· Videodemonstratie: http://www.youtube.com/watch?v=CKq3Gf7a8R8
· Overzicht van mogelijkheden: http://www2.ifsworld.com/images/construction_contracting_engineering/service_providers.gif

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS) die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. Het bedrijf is in 1983 opgericht. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS heeft meer dan tweeduizend klanten in 54 landen. IFS Benelux richt zich vooral op de volgende sectoren: industriële productie, construction, contracting en servicemanagement (o.a. scheepsbouw, olie, gas & energie), telecom en procesindustrie. Bij IFS werken 2.600 mensen. Het bedrijf behaalde in 2008 een omzet van 230 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.

IFS Applications is een handelsmerk van Industrial & Financial Systems, IFS AB (publ). Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.




Ingezonden persbericht