Ingezonden persbericht---


Persbericht

Nieuw vakpodium geeft communicatieprofessionals inzicht in digitale praktijk

DEN HAAG, 17 februari 2010 - Communicatieprofessionals blijken in de praktijk vaak te worstelen met online communicatie. Een nieuw initiatief geeft hen concrete handvatten. Vanaf dit voorjaar koppelen ruim dertig online experts en gerenommeerde vakgenoten nieuwe inzichten aan beproefde vakkennis, in een reeks korte middagbijeenkomsten. Deze crash courses worden georganiseerd door CommOnline Academy, een nieuw vakpodium voor communicatieprofessionals die hun kennis over online communicatie willen verrijken en verbreden.

Sociale media, online PR, intranet, mobiel internet, web 3.0. De ontwikkelingen gaan snel. Maar niet alles is even relevant. Denk maar aan Second Life. Wie herinnert zich niet de communicatieafdelingen die daar destijds stevig op inzetten en daarmee eigenlijk geld weggooiden? Wat zijn slimme strategische en tactische keuzes? Hoe zorg je voor accountability? Hoe gaan anderen hier mee om?

CommOnline crash courses en congres
Samen met een grote groep vakgenoten - waaronder Noelle Aarts, Huib Koeleman, Hilde Roortharten en Remco Janssen - identificeert CommOnline Academy actuele digitale vakonderwerpen, issues en trends. Tijdens zeven interactieve crashcourses delen zij hun ervaringen en kennis op het gebied van online communicatie. Zo staan onder meer online reputatiemanagement, interne communicatie 2.0, online PR en webcommunicatie op het programma. Bovendien organiseert CommOnline Academy op 28 mei de tweede editie van het succesvolle congres CommOnline. In 2009 gingen meer dan 250 professionals aan de slag met de online communicatiepraktijk.

Van en voor communicatieprofessionals
De CommOnline Academy is van en voor communicatieprofessionals. De initiatiefnemers willen een vanzelfsprekend platform creëren dat communicatievakgenoten snel en praktisch hands on inzicht geeft in alle aspecten van de digitale praktijk. De crash courses starten dit voorjaar. Kijk voor een volledig overzicht van de bijeenkomsten, de docenten en ondersteunende organisaties op www.commonlineacademy.nl

Breed gesteund initiatief
CommOnline Academy is een initiatief van Sabel Communicatie en wordt ondersteund door een breed scala aan partijen, zoals ABN AMRO, AEGON, Berenschot, Dell, Edelman PR, Jungle Minds, Ketchum PLEON, Logeion, Océ Technologies en TamTam.

Noot voor de redactie,