Ingezonden persbericht


Nimbuzz kiest voor Interxion om snelle groei te ondersteunen

AMSTERDAM, 17 februari 2010 - Interxion, een Europese marktleider op het gebied van netwerkonafhankelijke datacenter diensten, is gecontracteerd door Nimbuzz; provider van mobiele VoIP en social instant messaging applicaties voor de housing van haar bedrijfskritische applicatie-infrastructuur. Nimbuzz heeft met meer dan 40.000 wereldwijde gebruikers per dag een dringende behoefte aan een 'best-in-class' faciliteit die hen flexibiliteit, ondersteuning en ruimte biedt om te groeien.

De Nimbuzz servers zijn onlangs geïnstalleerd in het recent gebouwde datacenter van Interxion, AMS5 te Schiphil-Rijk. Dit 7000 m2, highly secure and energy-efficient facility provides 2N UPS redundancy and N+1 backup generators and gives direct access to 30 carriers and ISPs as well as the AMS-IX and NL-IX Internet Exchanges.uiterst veilige en energie-efficiënte datacenter biedt 2N UPS redundantie en N +1 UPS back-up generatoren en geeft rechtstreeks toegang tot 30 carriers en ISP's, maar ook tot de AMS-IX en NL-IX Internet Exchanges. In addition to numerous energy-efficient design and operation measures, it runs on 100% green energy. De beschikbare connectiviteit, energie-efficiëntie en standaard operationele procedures die de datacenters van Interxion bieden zijn belangrijkvoor Nimbuzz. Elke kWh van het datacenter is gegarandeerd afkomstig van wind-, biomassa- of waterkrachtopwekking.

De van oorsprong Nederlandse Nimbuzz applicatie ondersteunt onder andere Facebook, Google Talk, Yahoo! Messenger, Windows Live Messenger, ICQ en Skype en ook lokale netwerken zoals Hyves in Nederland. Nimbuzz is sinds november 2009 ook een VoIP-provider: Daarvoor bouwde Nimbuzz alleen de software rondom al bestaande chat- en VoIP-diensten.

"Nimbuzz groeit in een snel tempo, zowel op het gebied van gebruikers als de productfunctionaliteiten. Wij hebben dan ook behoefte aan een 'state of the art' datacenter om aan de vraag te kunnen voldoen. Wij zijn ervan overtuigd dat Interxion de capaciteit en service biedt die nodig is voor onze snelle ontwikkeling en het bovendien mogelijk maakt dat we in de toekomst kunnen blijven groeien", aldus Evert Jaap Lugt, oprichter en CEO van Nimbuzz." We hebben onlangs onze servers ondergebracht bij Interxion en hebben in een korte tijd al een significante verbetering gemerkt van de dienstverlening en prestaties. Interxion is een zeer professionele partner met een hoog niveau van in-house expertise, waarmee ze ons hebben voorzien van een veilige, high-performance omgeving waarin we verder kunnen groeien. "

"We zijn blij dat we een Nederlands succesverhaal, zoals Nimbuzz, mogen ondersteunen, Daarnaast zitten we in de juiste positie om samen met hen uit te breiden, ongeacht hun toekomstige behoeften", aldus Michel van den Assem, Managing Director van Interxion Nederland "Nimbuzz is een zeer innovatief bedrijf en wij zijn gespecialiseerd in het verstrekken van een veilige 'state-of-the-art' datacenter infrastructuur voor het ondersteunen en faciliteren van de nieuwste en beste applicaties. "


- einde-

Over Interxion

Interxion is een Europese marktleider op het gebied van netwerkonafhankelijke datacenterdiensten. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Schiphol-Rijk, Nederland. Vanuit 26 netwerkonafhankelijke datacenters in dertien steden, verdeeld over elf Europese landen ondersteunt het bedrijf ruim 1.100 klanten. Interxion bedient netwerk- en carrier-gebaseerde klanten, maar ook hosting- en enterpriseklanten die professioneel beheerde en streng gecontroleerde fysieke omgevingen nodig hebben waarbinnen missiekritieke applicaties en computersystemen draaien. De datacenters van Interxion bieden kosteneffectieve en snelle toegang tot verschillende locaties en wereldwijde communicatienetwerken. Meer informatie op www.interxion.com

Over Nimbuzz
Nimbuzz is een prijswinnende provider van social instant messaging applicaties en mobiele VoIP voor populaire sociale communities; zoals Skype, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger, ICQ, Google Talk, AIM en sociale netwerken; zoals Facebook, Hyves en MySpace. De gratis applicatie is beschikbaar op de mobiele telefoon, het web en op de PC voor instant messaging, waarmee je locaties kunt delen, bellen met groepen, bestanden kunt delen en chat rooms. Via één lijst met contactpersonen kunnen gebruikers bellen, chatten, berichten sturen en nog veel meer met al hun vrienden op één plek. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland, Nimbuzz heeft ook kantoren in Argentinië en Brazilië. Voor meer informatie kunt u terecht www.nimbuzz.com of download de Nimbuzz mediakit op www.nimbuzz.com/press


Ingezonden persbericht