Ingezonden persbericht


Februari 2010

COGNEX LANCEERT 3D VISION SOFTWARE

Cognex Corporation (NASDAQ: CGNX) lanceert 3D-Locate(TM), een bibliotheek van 3D Vision softwaretools die de toepassingsmogelijkheden in beeldgeleide robotica, assemblage en inspectie verruimen.

Cognex 3D-Locate levert nauwkeurige en driedimensionale positie-informatie in real time die autonoom werkende toestellen in staat stelt om een ruimere waaier van onderdelen te herkennen, ook elementen die opgestapeld of op een zijkant liggen. Gebruik van 3D-Locate kan de beeldprestaties verbeteren voor veeleisende toepassingen zoals logistiek of robotgestuurde palletverwerking en precisieassemblage. Het kan ook een alternatief zijn voor dure mechanische montages of meetapparatuur. Cognex 3D-Locate kan ook worden gebruikt in combinatie met Cognex-tools voor codelezen, peilen en inspectie.

Hoogwaardige 3D-positionering
Cognex 3D-Locate gebruikt meervoudige sets van tweedimensionale eigenschappen om de exacte driedimensionale oriëntering van een voorwerp te bepalen. Die eigenschappen worden opgespoord door PatMax(TM), Cognex' gepatenteerde tool voor matching van geometrische patronen. PatMax tolereert niet-uniforme belichting en blijft zelfs betrouwbaar als deze patronen gedeeltelijk afgedekt zijn. Zo wordt zelfs in de meest uitdagende situaties en omstandigheden haarfijne lokalisering van onderdelen mogelijk. Cognex 3D-Locate begrijpt ook input van andere lokaliseringstools van Cognex, zoals SearchMax(TM) en PatFlex(TM), als hulp bij het bepalen van de oriëntatie van een onderdeel.

De prestaties van toepassingen worden verbeterd dankzij Cognex' ultranauwkeurige kalibreertools. Deze corrigeren optische vervorming en camerapositie, en synchroniseren camera's met bewegende elementen zoals robotgrijpers. (Dit is de sleutel voor succes voor eender welke 3D-toepassing.) 3D-Locate op pc-basis kan toepassingen met hoge doorvoercapaciteit beheren. Gebruikers kunnen kiezen uit een brede waaier van industriële camera's.

"Vele 3D-beeldpakketten voldoen op het terrein niet aan de klantverwachtingen omdat de systemen er niet in slagen betrouwbare en herhaalbare resultaten af te leveren", weet Markku Jaaskelainen, Executive Vice President en Business Unit Manager bij Vision Software. "Met 3D-Locate bouwt Cognex voort op ruim een decennium aan expertise in 3D-toepassingen om te komen tot een robuuste, polyvalente tool die bruikbaar is in een brede waaier van toepassingen."

3D-Locate is bruikbaar in:

* Eéncameratoepassingen die meer informatie eisen dan een 2D-aanpak kan bieden
* Op robots gemonteerde één- of tweecamerasystemen voor geleiding
* Werkcellen met meerdere vast gemonteerde camera's, om mechanische montages te vermijden
* Dimensioneer-, trieer- en afhaaltoepassingen op transportbanden

3D-Locate is beschikbaar als onderdeel van de Cognex CVL softwarebibliotheek. Meer informatie over 3D-Locate? Download een gegevensblad op www.cognex.com/3D.

Informatie over Cognex
Cognex Corporation ontwerpt, fabriceert en verkoopt machine vision systemen, of computers die kunnen "zien." Cognex is wereldleider in de machine vision branche en heeft al meer dan 500.000 machine vision systemen verkocht voor een bedrag van meer dan $ 2 miljard in cumulatieve inkomsten sinds de oprichting van de onderneming in 1981. Cognex's Modular Vision Systems Division, met hoofdkantoor in Natick, Massachusetts, is gespecialiseerd in machine vision systemen die gebruikt worden voor het automatiseren van een groot aantal verschillende zaken en voor het garanderen van de kwaliteit ervan. Cognex's Surface Inspection Systems Divisie, met hoofdkantoor in Alameda, Californië, is gespecialiseerd in machine vision systemen die gebruikt worden voor het inspecteren van de oppervlakte van producten die aan de lopende band gemaakt worden zoals metalen, papieren en plastic artikelen. Naast het hoofdkantoor in Natick, Massachusetts, heeft Cognex ook regionale kantoren en distributeurs in Noord Amerika, Japan, Europa, en Zuidoost Azië. Het hoofdkantoor van Cognex Europe staat in Rueil- Malmaison, net buiten Parijs. Bezoek Cognex on-line op http://www.cognex.com.

Photos:

www.newsenginepr.com/documents/cognex.xml

Author's copy to:

COGNEX France
Louise Connolly
104 Avenue Albert 1er
92563 Rueil Malmaison