Ingezonden persbericht


Utrecht, 17 februari 2010

Optimaal resultaat, het hele jaar rond:
De nieuwe moestuin

De basis, planten en plannen

De nieuwe moestuin
Peter Bauwens

Papieren band
160 pagina's
ISBN 978 90 215 4756 5
Prijs: ¤ 24,95

De moestuin is hip! Michelle Obama legde er één aan bij het Witte Huis en ook de Britse koningin Elizabeth kijkt uit op haar eigen moestuintje in de grote tuin van Buckingham Palace. Een enorme lap grond is echter helemaal niet nodig voor de aanleg van een moestuin: zelfs op een balkon kun je al heel goed allerlei gewassen verbouwen. Voor iedereen die smakelijk wil eten uit eigen (pot)grond is De nieuwe moestuin een absolute aanrader!

We kweken niet langer groenten omdat we honger hebben; met winkels en markten op loopafstand is ons bord prima gevuld. En toch, of juist nu, is er een groeiende belangstelling om zelf voedsel te verbouwen. De nieuwe moestuin is een statement geworden - tegen alle efficiëntie en grootschaligheid in onze overgeorganiseerde samenleving, tegen de overdreven toepassing van gif in de land- en tuinbouw, tegen goedkope arbeidskrachten in lagelonenlanden, tegen overdreven verpakkingen en duur en vervuilend transport.

In de moderne moestuin krijgt voedsel de tijd en de aandacht om aan de plant te rijpen en smaak te ontwikkelen. Maar voor succesvol eten uit eigen tuin is wel een grondige voorbereiding nodig. De nieuwe moestuin laat zien hoe dat moet. In dit unieke boek staan twaalf bijzondere ontwerpen voor kleine moestuinen - in borders of potten, op kleur, oosters of Italiaans - die prima met elkaar te combineren zijn. De nieuwe moestuin besteedt veel aandacht aan de beste planten voor een rijke oogst. Het boek is rijk geïllustreerd met prachtige kleurenfoto's en een heldere stap-voor-stap uitleg.

De nieuwe moestuin is de beste handleiding voor iedereen die wil eten en genieten uit eigen tuin!

Over de auteur

Peter Bauwens heeft al meer dan twintig jaar een kwekerij in België, waar hij samen met zijn vrouw de meest bijzondere en originele gewassen teelt. Hij won diverse internationale tuinprijzen.