Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Renswoude, 17 februari 2010

Negenmaandenbeurs start met exclusief baby ontbijt met Caroline Tensen en Suzanne Klemann als gastvrouw

VELE TIENTALLEN BABY'S GENIETEN VAN BIJZONDER
LIEFDADIGHEIDSONTBIJT VAN KRUIDVAT EN ORANGE BABIES

Caroline Tensen en Suzanne Klemann waren vandaag gastvrouw van vele tientallen baby's die tijdens een exclusief ontbijt op de Negenmaandenbeurs op hun wenken werden bediend. Het liefdadigheidsontbijt is de aftrap van de sponsoractie van Kruidvat voor de stichting Orange Babies waarvan Caroline Tensen en Suzanne Klemann ambassadeur zijn. Tijdens het ontbijt in de Amsterdamse RAI genoten de baby's alvast van het nieuwe eigen merk biologische babyvoeding, dat Kruidvat binnenkort introduceert.

Melk- en educatieprogramma
Caroline Tensen en Suzanne Klemann van Orange Babies waren vanochtend druk in de weer om alle baby's te voorzien van een fruithapje. Het speciale liefdadigheidsontbijt stond in het teken van Orange Babies. Deze stichting heeft als belangrijkste doel zwangere vrouwen met HIV en hun baby's in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of ermee te maken hebben. Een bijzonder initiatief waaraan Kruidvat graag een waardevolle bijdrage wil leveren. "Wat in Nederland ondenkbaar is, is in Afrika helaas de harde realiteit. HIV maakt daar dag in dag uit talloze slachtoffers onder jonge moeders en hun kinderen. Kruidvat wil deze kinderen en hun moeders helpen", vertelt Gerard van Breen algemeen directeur van Kruidvat. "Zo sponsoren wij met onze donatie een melkprogramma om verdere besmetting van moeder op kind te voorkomen en dragen we bij aan een educatieprogramma waarin de betrokken moeders leren om de baby's gezond te houden en verdere infectie te voorkomen".

Slabbetjes
Caroline Tensen, ambassadeur van Orange Babies, neemt tijdens het ontbijt de rol van gastvrouw op zich. "Wereldwijd sterft nog steeds elke minuut een kind aan HIV, onder wie veel kinderen van één jaar. Een trieste balans die aantoont hoe diep het virus ingrijpt in het leven van deze vrouwen en kinderen. Op een evenement waarbij zoveel (aanstaande) moeders bij elkaar komen is het belangrijk om hier ook eens bij stil te staan", vertelt zij. Het ontbijt is het begin van een samenwerking met Kruidvat. Zo hebben Humberto Tan, Natasja Froger en Caroline Tensen voor Kruidvat unieke slabbetjes ontworpen, waarvan een gedeelte van de opbrengst naar Orange Babies gaat."

Nieuwe biologische babyvoeding
De biologische babyvoeding die aan de baby's werd geserveerd staat vanaf 25 februari a.s. onder het eigen merk in de schappen van de drogisterijketen. De babyvoeding bevat geen toegevoegde suikers of zout, geen conserveermiddelen en geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast voldoet de biologische babyvoeding van Kruidvat aan het EKO-keurmerk van SKAL. Deze organisatie ziet er streng op toe dat alle voeding voldoet aan de wettelijke biologische voorschriften. Als eerste winkelketen introduceerde Kruidvat al eerder potjes babyvoeding en opvolgmelk onder het eigen merk.

Noot aan de redactie