Persbericht

Progress Software OpenEdge vereenvoudigt SaaS-ontwikkeling en reduceert time-to-market

~ Progress ziet gebruiksvriendelijkheid als één van de belangrijkste succesfactoren voor cloud-implementaties ~

Rotterdam, 17 februari 2010 - Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), leverancier van infrastructuursoftware die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, laat weten dat een flexibelere gebruikersinterface een belangrijk onderdeel uitmaakt van de uitbreidingen binnen de laatste versie van het Progress® OpenEdge® SaaS-platform. OpenEdge vereenvoudigt het ontwikkelen en implementeren van zakelijke applicaties voor diverse gebruikers en devices. Progress is van mening dat dit aspect steeds belangrijker wordt bij cloud computing.

De mogelijkheden om de productiviteit te verhogen, zijn gebaseerd op de geïntegreerde ontwikkelomgeving van het OpenEdge-platform. De nieuwste versie van Progress® OpenEdge® Architect reduceert de benodigde tijd om applicaties te ontwikkelen die gelijktijdig en voor meerdere gebruikersinterfaces geïmplementeerd kunnen worden. Deze feature is cruciaal, omdat er steeds meer behoefte is aan applicaties die zowel toegankelijk zijn via de traditionele webbrowser als via mobiele devices.

"Het mooie is dat we gebruik kunnen maken van deze nieuwe mogelijkheden, zonder dat we applicaties hoeven te herschrijven", stelt Carl Verbiest, product manager bij Claerhout Computer Engineering. "Je kunt er direct mee aan de slag. Migreren naar de laatste versie is snel en eenvoudig, zoals wij dat gewend zijn van OpenEdge."

"Vandaag de dag verwachten zakelijke gebruikers dat zij overal en altijd toegang hebben tot bedrijfskritische applicaties en data", aldus Colleen Smith, Managing Director Software as a Service bij Progress Software. "Bij de implementatie van cloud-gebaseerde applicaties zijn het ontwerp van de gebruikersinterface en de personaliseringsmogelijkheden cruciaal. Om onafhankelijke dienstverleners en uiteindelijk hun klanten te ondersteunen, bieden wij nieuwe en uitgebreidere mogelijkheden voor gebruikersinterfaces binnen OpenEdge. Uiteindelijk verhoogt dit de productiviteit van de ontwikkelaar en het ondersteunt bovendien de onafhankelijke dienstverleners bij het voldoen aan de eisen die klanten stellen ten aanzien van gebruiksvriendelijkheid."

Meer flexibiliteit, betere performance en ondersteuning van verschillende technologieën voor gebruikersinterfaces zijn cruciaal bij het ontwikkelen van commerciële SaaS-gebaseerde applicaties. Progress biedt meer dan 100 kant-en-klare controls voor features zoals kalenders, grids en meer. De laatste versie biedt rijkere mogelijkheden en meer flexibiliteit bij het ontwikkelen van SaaS-applicaties die rekening houden met de eindgebruiker en zijn wensen.

"De laatste release van OpenEdge heeft de performance van onze Ajax-applicaties significant verbeterd", aldus Peter van Dam, Managing Director bij Future Proof Software. "Het stelt ons in staat om het CPU-gebruik en dataverkeer drastisch te reduceren en maakt native communicatie met onze Ajax-client mogelijk."

Meer informatie over het OpenEdge SaaS-platform is beschikbaar op: http://www.progress.com/openedge/products/openedge/