Ingezonden persbericht


Utrecht, 17 februari 2010

Beleef de natuur:
Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin

Vervolg op De Groene Hemel!

Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin
Bert Ydema en Yvonne de Munck

Papieren band
Bijgesloten tuinkalender
128 pagina's
ISBN 978 90 215 4758 9
Prijs: ¤ 19,95

Duizenden kinderen en hun ouders genoten van de documentaire De Groene Hemel en het succesvolle, gelijknamige boek. Daarin volgden we de 'groene onderwijzer' Bert Ydema, die bijna veertig jaar zijn ziel en zaligheid heeft gelegd in het bijbrengen van liefde voor de natuur aan Amsterdamse stadskinderen. In zijn tweede boek, Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin zoekt Bert het dichter bij huis: in de eigen achtertuin!

Het waren hilarische en tegelijkertijd schrijnende taferelen, die we in de documentaire De Groene Hemel te zien kregen. Kinderen die geen idee hadden waar hun voedsel vandaan komt en die dachten dat melk in de fabriek wordt gemaakt. Kinderen die nooit buiten speelden, maar een groot deel van hun tijd binnen achter hun computer doorbrachten. In de tuin van meester Bert kregen ze weer een band met de natuur.

Ook in het eigentijdse natuur-doeboek Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin wil Bert de lezer op zijn eigen, enthousiaste wijze zijn kennis over de natuur overdragen. Het boek volgt de twaalf maanden van het jaar en staat boordevol wetenswaardigheden, opdrachten, activiteiten en tips. Zo kunnen (groot)ouders en kids samen op zoek gaan naar vogels, een eigen nestkastje maken of een moestuin aanleggen. Bovendien bevat het boek smakelijke recepten voor en door kinderen met groenten uit eigen tuin.

Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin is een mooi, maar tegelijkertijd praktisch boek. Het is geïllustreerd met prachtige kleurenfoto's en er zit een handige uitneembare tuinkalender bij. Bert schreef dit boek met Yvonne de Munck. Zij schrijft lesmateriaal voor de basisschool van haar kinderen.

Voor iedereen die de seizoenen in eigen tuin wil meebeleven!
Ingezonden persbericht