Ingezonden persbericht


Den Haag, 15 februari 2010

PvdA heeft oog voor de jongeren in de stad!

Op woensdag 17 februari geeft de Haagse PvdA fractie extra aandacht aan de jongeren in de stad. In de ochtend is er een werkbezoek met PvdA tweede kamer fractie voorzitter Mariette Hamer aan VMBO school het Nova College aan de Hooftskade. In de middag gaat men naar het Stedelijk Mobiele Jongeren Team en 's avonds gaat PvdA-lijsttrekker Jeltje van Nieuwenhoven het debat aan met wethouder Onderwijs,Jeugd en Sport Sander Dekker over het onderwijs in Den Haag.

PvdA raadslid Saskia Mulder: "Met jongeren in Den Haag gaat het over het algemeen goed, maar er zal ook altijd een groep zijn die meer aandacht nodig heeft. Op deze PvdA-dag voor de jongeren in Den Haag, willen we goede voorbeelden laten zien van hoe we in onze stad omgaan met jongeren. Zo is het Nova College een goed voorbeeld van een brede buurtschool die het beste uit leerlingen haalt, door ook een weekend- en zomerschool te organiseren. En het Stedelijk Mobiel Jongeren Team is een goed voorbeeld van hoe probleemjongeren worden aangepakt, waarbij ook aan preventie gewerkt wordt ."

PvdA raadslid Marko Fehres is woordvoerder jeugd en maakt zich vooral zorgen over de groep licht verstandelijk gehandicapten in onze stad. "Deze groep jongeren is kwetsbaar, en kan hierdoor soms makkelijk in aanraking komen met illegale zaken. Criminelen maken misbruik van hen; denk bijvoorbeeld aan Loverboys." Fehres gaat het Stedelijk Mobiel Jongeren Team bezoeken om met hen te praten onder andere over deze groep jongeren en de mogelijkheden van preventie.

PvdA lijsttrekker Jeltje van Nieuwenhoven gaat 's avonds onder leiding van Paul Schnabel het debat aan om 19.30 uur in het Mondriaan College met VVD wethouder Sander Dekker. Van Nieuwenhoven: "De PvdA staat voor een goede kwaliteit van onderwijs in Den Haag, maar het is ook van belang dat leerlingen in Den Haag elkaar ontmoeten en dat onderwijssegregatie wordt tegengegaan."

Bezoek aan VMBO Nova College aan de Hooftskade 127, 10.00 uur Bezoek aan Stedelijk Mobiel Jongeren Team Hobbemastraat 4 om 16.00 uur Onderwijsdebat ROC Mondriaan Leeghwaterplein 72 om 20.00 uur