Gemeente Almelo

Wie wordt de beste debater van Almelo?

13 februari 2010 - De twaalf beste debaters van Pius X, het Noordik en Erasmus gaan woensdag 17 februari in debat met de lijsttrekkers bij de gemeenteraadsverkiezing tijdens de Almelo Debat Prijs in de raadszaal in het Stadhuis. Inwoners van Almelo zijn van harte uitgenodigd om deze discussie bij te wonen. Het debat is een wederdienst van de Gemeente voor de hulp die de leerlingen geven tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Om het stemmen en tellen in goede banen te leiden, heeft de Gemeente Almelo de hulp ingeroepen van leerlingen van het Pius X College. Voor wat, hoort wat. Daarom organiseert de Gemeente Almelo voor de leerlingen op 17 februari een politiek debat in de raadszaal in het Stadhuis. De deskundige jury bestaat uit stadschef Leo van Raaij van de Twentsche Courant Tubantia, CDA-tweede kamerlid Sabine Uitslag uit Vriezenveen en Nienke Kral, eind vorig jaar namens Pius X winnaar van het Statendebat in het Provinciehuis in Zwolle. Burgemeester Jon Hermans is de voorzitter.

De debatten gaan over vier stellingen:


1. De Gemeente Almelo moet meebetalen aan de bouw van een nieuw stadion voor Heracles Almelo.


2. Er mogen meer coffeeshops komen in Almelo


3. De Gemeente Almelo moet investeren in het zelf opwekken van duurzame energie


4. Almelo moet zich inzetten voor gemengde scholen door een centrale inschrijving van leerlingen van basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

De vijfde en laatste stelling wordt niet bekend gemaakt en zal de doorslag geven. De winnaar ontvangt aan het eind van de avond een zilveren beker en brengt het wellicht later nog tot grote hoogten in de politiek.

De Almelo Debat Prijs is woensdag 17 februari van 19.00 tot 21.00 uur. Bezoekers zijn welkom in de raadszaal en het debat wordt ook uitgezonden via de webcam op www.almelo.nl en via Omroep Almelo. De avond is georganiseerd door de drie scholen, de politieke partijen in Almelo en de Gemeente.