Gemeente Culemborg

Revitalisering Pavijen afgerond

Vrijdag 12 februari werden symbolisch de laatste klinkers gelegd...

afsluiting revitalisering Pavijen Wethouder Henk Wichgers legde samen met gedeputeerde Marijke van Haaren op vrijdag 12 februari 2010 symbolisch de laatste klinkers in de bestrating van het Culemborgse bedrijventerrein Pavijen. Daarmee sloten zij de revitalisering af. Daarna was er een feestelijke bijeenkomst voor genodigden in de showroom van Henk Visscher.

In de afgelopen jaren is er stevig geïnvesteerd in het oudere gedeelte van Pavijen. Het doel hiervan was om Pavijen modern en representatief te houden. De gemeente heeft dit project samen met de Kring Culemborgse Bedrijven, de Kamer van Koophandel en de provincie Gelderland uitgevoerd. De werkzaamheden hebben circa tien jaar geduurd. In totaal is er tien miljoen euro geïnvesteerd. Daarvoor is:
* 5,6 kilometer riolering vervangen

* 4000 ton asfalt gestort

* 70.000 m² klinkerverharding (= 14 voetbalvelden) gelegd
* 8 kilometer glasvezel aangebracht

* 235 lichtmasten geplaatst

Niet alleen het openbare gedeelte is opgeknapt. Vooraf is duidelijk gesteld dat de revitalisering moest gelden van gevel tot gevel. Dat betekent dus ook de voorterreinen van alle panden. De kosten die daarmee gepaard gingen zijn deels gesubsidieerd en kwamen deels voor rekening van de ondernemers.