Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Cruyff Court in Zuidoost

Tweede Cruyff Court in Zuidoost

17 februari 2010

Dinsdag 16 februari jl. gaven Emile Jaensch (portefeuillehouder Sport en Recreatie), Simone Freling (PR manager, AFC Ajax) Carole Thate (directeur, Cruyff Foundation) en de directie van de basisscholen de Polsstok/As Soeffah samen met een groepje leerlingen van de DE brede school het startsein voor de aanleg van het tweede Cruyff Court in Zuidoost.

Zij onthulden het bouwbord naast sportcomplex Oranjehorst, op de plek waar nu nog een zanderig voetbalveldje ligt. Zodra het weer het toelaat wordt begonnen met de aanleg van het Cruyff Court Ajax Veld. Medio april 2010 zijn de werkzaamheden gereed en kunnen jongeren en scholieren uit de buurt sporten op een mooi en veilig kunstgrasveld.

Cruyff Court
Het Cruyff Court moet jongeren stimuleren om meer te bewegen. Het materiaal waarvan het veld is gemaakt, is uitermate geschikt voor intensief gebruik. Vanuit DE brede school en sportcomplex Oranjehorst zullen allerlei sportactiviteiten worden georganiseerd, waarop het Cruyff Court Ajax Veld een uitstekende aanvulling is. Uitgangspunt is dat de leerlingen van DE brede school en alle kinderen uit de buurt gebruik zullen maken van het Cruyff Court.

De realisatie van de Cruyff Court is mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen de Johan Cruyff Foundation, AFC Ajax, de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam en het stadsdeel Zuidoost.

---