De Melkweg

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

AMANDA PALMER & JASON WEBLEY
presenteren: EVELYN EVELYN
Uniek eenmalig concert van Siamese tweeling Melkweg, Oude Zaal · woensdag 28 april · 20.30 uur · 15,00 + lidm.
· · · Ontdekt en gelanceerd door punk-cabaretkoningin Amanda Palmer (The Dresden Dolls) en minstreel Jason Webley is Evelyn Evelyn één van de meest veelbelovende acts van 2010. Na drie jaar gewerkt te hebben in de studio, zijn de Siamese tweelingzusjes Evelyn Evelyn klaar voor hun tournee in navolging van hun debuutalbum dat 30 maart verschijnt. In dit kader treden ze op woensdag 28 april exclusief op in de Amsterdamse Melkweg, muzikaal begeleid door Amanda Palmer, Jason Webley en Sxip Shirley. De twaalf tracks op het album "Evelyn Evelyn" tonen het onbetwiste talent van de tweeling en hun veelzijdigheid als muzikanten. Met een achtergrond in het circus en een breed, bizar scala aan invloeden componeerde de tweeling originele, tijdloze liedjes vol humor, verdriet en dubbele bodems. Deze nummers zouden prima passen op de soundtrack van een Tim Burton film of een vervolg op de Rocky Horror Picture Show.
In plaats van te worden beperkt door hun unieke fysieke conditie bewijzen de Evelynzusjes dat twee hoofden inderdaad beter werken dan één. De Siamese tweeling zal het publiek verbazen als ze hun liedjes behendig op piano, gitaar, ukelele, accordeon en zelfs drums uitvoeren.
"Toen ik hun liedjes voor het eerst hoorde, stond ik versteld van hun pure, rauwe talent en superslimme songwriting," vertelt Amanda Palmer. "Maar toen ik ontdekte dat ze in werkelijkheid Siamese tweelingen waren, die hun leven lang gevangen zijn geweest in de circusindustrie, wilde ik hen graag helpen een nieuw publiek te bereiken." Amanda Palmer en Jason Webley hopen dan ook van harte dat de wereld deze unieke dames niet alleen zal accepteren, maar ook met open armen zal ontvangen. Lyn en Eva Neville werden geboren in september 1985 op een kleine boerderij in het westen van Kansas in de Verenigde Staten. De Siamese tweeling is met elkaar verbonden aan hun zij en heeft drie benen, twee armen, twee harten, drie longen en een lever. Ze werden wees toen hun moeder overleed tijdens haar werk. Sindsdien is er weinig bekend over hun vroege leven tot 1996, toen ze hun eerste publieke opwachting maakten met Dillard en Fullerton's Traveling Circus. Hier ontwikkelden de "Evelynzusters" hun liefde voor zang en optredens.
Ontevreden met de sleur van het circusleven besloot de tweeling op negentienjarige leeftijd zich te wagen aan een solo-carrière. Amanda Palmer en Jason Webley ontdekten hen via MySpace. Webley en Palmer moedigden de tweeling aan en boden hen aan te helpen bij het opnemen van een echt album. En zo geschiedde.