Ingezonden persberichtHoofddorp, woensdag 17 februari 2010

Prestigieuze Berlitz Guide prijst MSC Cruises de hemel in

MSC Cruises is door de samensteller van de Berlitz Complete Guide to Cruising en Cruise ships beloond met de hoogste score. Scheepsgoeroe Douglas Ward, auteur van de gids, heeft in de jubileumeditie louter positieve woorden over voor de schepen van MSC Cruises.

Negen schepen van MSC Cruises zijn ingedeeld in de categorie ,,grote resort-schepen en kregen van Ward een uitstekende beoordeling. Van de vijf mogelijk punten die er te verdienen zijn, scoorden alle schepen er vier. Het tiende schip, de MSC Melody, werd ingedeeld in een kleinere klasse en behaalde - zeer ruim - drie van de vijf punten.

Enkele beoordelingen sprongen er met name bovenuit. Zo staan de schepen van MSC Cruises te boek als de schoonste en milieuvriendelijkste cruiseschepen van alle grote cruiserederijen. Daarnaast werd het bedrijf geroemd voor het recyclingsysteem dat het heeft opgezet.

Andere onderdelen die speciale aandacht kregen waren onder meer de welbekende MSC Aurea Spa aan boord van de MSC Fantasia. Deze werd, wereldwijd, bestempeld tot één van de tien beste spas aan boord van een schip. MSC Cruises werd tevens geroemd voor het introduceren van het zogenaamde Italiaanse ,,slow-food-concept. Restaurants aan boord van de schepen van de rederij werken alleen met de kwalitatief beste ingrediënten die voor handen zijn.

Ook noemenswaardig waren de complimenten aan het adres van MSC Cruises voor de smaakvolle Italiaanse invloeden aan boord, de uitstekende kwaliteit en afwerking van het interieur en de gekozen materialen en producten om de schepen aan te kleden.

"De gids onderstreept onze drang om tijdens onze reis naar de top van deze industrie vast te houden aan de hoogste standaarden. We zijn daarnaast ook bijzonder trots dat men stilstaat bij wat wij willen bijdragen aan een schoner milieu", laat Pierfrancesco Vago, algemeen directeur van MSC Cruises weten.

De Berlitz Complete Guide to Cruising en Cruise ships wordt gezien als de meest vooraanstaande referentiegids voor zowel passagiers als de reisindustrie. In de editie van het jaar 2010 worden 271 schepen, verdeeld over 75 cruiserederijen, behandeld.
Auteur Ward beschrijft zichzelf ,,als de meest gevreesde criticaster in de industrie. Hij bracht al meer dan vijfduizend dagen door op zee en bezocht meer dan negenhonderd cruisereizen. Zijn repliek aan het adres van de schepen van MSC Cruises is als volgt.

"De schepen van MSC Cruises zijn bijzonder geschikt voor volwassen stellen en alleenstaanden en families met kinderen. Het bedrijf heeft zich razendsnel ontwikkeld als nieuwe speler op de markt en is van alle grote cruiserederijen absoluut de schoonste." De MSC Fantasia, MSC Musica, MSC Opera, MSC Orchestra, MSC Poesia en MSC Splendida worden genoemd als de meest kindvriendelijke schepen van de MSC-vloot.

Het eten aan boord van de MSC Cruises-schepen kan op een dikke voldoende rekenen. "MSC Cruises werkt met ingrediënten van uitstekende kwaliteit, bijna allen afkomstig uit Europa. Beter dan de ingrediënten die door andere grote cruiserederijen gebruikt worden. Aan boord van de nieuwste schepen heeft het bedrijf het Italiaanse ,,slow food- concept geïntroduceerd. Op verfrissende wijze worden hier de Italiaanse keuken en wijnen voorgeschoteld. Het pizzadeeg wordt bovendien aan boord gemaakt en de risotto is uitgegroeid tot één van de bekendste smaakmakers van MSC."

Ook het interieur van de schepen van MSC Cruises kan op flink wat positieve kritiek rekenen. "Het interieur kent veel Italiaanse invloeden. Minimalistisch design van meubels en een eclectische collectie van kleuren gaan uitstekend in elkaar over. Het gebruik van echt hout en marmer benadrukt dat MSC Cruises betrokken is bij de toekomst van de schepen."

Speciale aandacht ging bovendien uit naar de winkelgelegenheden aan boord van de schepen. "De meeste schepen hebben een geïntegreerde bar en entertainmentruimtes. Het geeft je het gevoel dat je aan het winkelen bent in een stadsomgeving waar je naast het shoppen iets kunt drinken en bovendien vermaakt wordt in één grote ruimte."


1


Noot voor redacties


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht