Hyves-profiel PNVD-bestuurder verwijderd na klachten


ARNHEM, 20100217 -- Op woensdag is het Hyves-profiel van PNVD-secretaris Norbert de Jonge verwijderd van de sociale netwerksite. Per e-mail ontving de PNVD-bestuurder van het Hyves-team het bericht: "Naar aanleiding van meerdere klachten over je profiel op Hyves hebben we moeten concluderen dat deze naar onze mening in strijd is met de goede zeden of goede smaak."

Wie momenteel de profielpagina van De Jonge(1) bezoekt komt terecht op de indexpagina van Hyves. De afgelopen maanden werden er reeds in verscheidene Hyves-groepen[2], door o.m. pedojager John Kleijn, oproepen geplaatst om op de profielpagina van De Jonge te klikken op de zogenaamde "Dit is niet OK"-knop waarmee misbruik gemeld kan worden.

De Jonge vindt het schandalig dat zijn Hyves-profiel is verwijderd, aangezien er op zijn profielpagina nauwelijks informatie stond en wat er stond op geen enkele wijze geprovoceerd was, en hij op Hyves nimmer iemand op welke wijze dan ook lastig heeft gevallen. Volgens De Jonge beschouwt Hyves zijn aanwezigheid als een bedrijfsrisico, en vindt de onverdraagzaamheid van Hyves daarin zijn oorsprong.

Het PNVD-bestuurslid is nooit ergens voor veroordeeld. Eerder werd hij verwijderd van en geweigerd bij universiteiten, werd hij geweigerd bij een sportschool[3], en verloor hij meermaals zijn werk i.v.m. zijn PNVD-bestuurslidmaatschap[4]. De Jonge is het spuugzat om overal als tweederangsburger behandeld te worden en overweegt juridische stappen tegen Hyves.

Voetnoten

(1) norbertdejonge.hyves.nl/
[2] Onder meer:
zegneetegendepnvd.hyves.nl/
stopkinderpornonu.hyves.nl/
anti-pedomonsters.hyves.nl/
spf-nu.hyves.nl/
stopmartijn.hyves.nl/
[3] www.pnvd.nl/weblog_2007.html#112
[4] www.pnvd.nl/weblog_2009.html#152

PNVD

Ingezonden persbericht