Pathologisch-anatomisch lab in Peking krijgt CAP-accreditatie

Pathologisch-anatomisch lab in Peking krijgt CAP-accreditatie

RESEARCH TRIANGLE PARK, North Carolina--(BUSINESS WIRE)-- 20100217 --

Quintiles heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van pathologisch-anatomische dienstverlening via hun centraal laboratorium in Peking, China, om biofarmaceutische bedrijven te ondersteunen in de ontwikkeling van effectievere behandelingen van kanker. Deze dienstverlening betekent een aanvulling op assay-ontwikkeling, digitale pathologie en cruciale laboratoriumwerkzaamheden die beschikbaar zijn via de faciliteit om klanten te helpen zich te houden aan de in China geldende beperkingen op het gebied van de invoer/uitvoer van weefsel.

“In China leveren wij de middelen en de infrastructuur voor kankeronderzoek en het zoeken naar optimale behandelingen die passen bij de genetische kenmerken van de patiënt”, aldus Christopher Ung, Vice President Strategic Business and Operations, Oncology van Quintiles. “Deze mogelijkheden maken gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk en betekenen een verbetering van het oncologie-onderzoek, zodat geneesmiddelen sneller op de markt kunnen worden gebracht.”

Quintiles is marktleider op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe biomarker-assays ter ondersteuning van klinische ontwikkeling van gerichte behandelingen en andere gepersonaliseerde geavanceerde geneeskundige mogelijkheden. Vandaag de dag kan Quintiles in laboratoria in China, Schotland en de Verenigde Staten Immunohistochemistry (IHC) en Fluorescence In Situ Hybridization (FISH) tests uitvoeren. Bovendien worden Quintiles’ biomarker tests – zoals PI3K, PTEN, HER2, EGFR en MET – gebruikt voor het aanpakken van genen die de groei en mutatie van kanker beïnvloeden. Quintiles is het enige laboratorium dat talrijke assays heeft gevalideerd voor PI3K, waaronder PI3K amplificatie, PI3K mutatie-analyse, PTEN IHC en andere.

“Het pathologisch-anatomisch lab in China en de voortdurende biomarker-assay-ontwikkeling zullen onze klanten helpen risico te omzeilen en kansen te grijpen in de New Health – die wij zien als een tijdperk van unieke verandering in de biofarmaceutische industrie”, aldus Thomas Wollman, Senior Vice President, Global Central Labs. “De nieuwe faciliteit in China maakt deel uit van ons wereldwijde geharmoniseerde lab-netwerk.”

Als bevestiging van het commitment van Quintiles aan de veiligheid van de patiënt en nauwkeurige klinische gegevens, werd het pathologisch-anatomisch lab in Peking geaccrediteerd door het College of American Pathologists (CAP). Het centrale lab in Peking had eerder CAP-accreditatie gekregen, na een on-site beoordeling door een team in de praktijk werkende laboratoriumprofessionals die gegevens, kwaliteitscontrole, de kwalificaties van medewerkers, apparatuur, veiligheid en algeheel site management onderzoeken.

Quintiles heeft het grootste door de CAP geaccrediteerde centrale laboratoriumnetwerk ter wereld, met negen faciliteiten: in Argentinië, Brazilië, China, India, Japan, Singapore, Schotland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Over Quintiles

Quintiles is het enige volledig geïntegreerde bedrijf op het gebied van biofarmaceutische dienstverlening dat wereldwijd klinische, commerciële, advies- en kapitaaloplossingen biedt. Het Quintiles netwerk van 23.000 betrokken professionals in meer dan 50 landen over de hele wereld werkt met een ongekend commitment aan patiënten, veiligheid en ethiek. Quintiles helpt biofarmaceutische bedrijven risico vermijden en kansen grijpen in een omgeving die voortdurend verandert. Bezoek voor meer informatie www.quintiles.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Quintiles
Dick Jones, Media Relations, 919-998-2012
(dick.jones@quintiles.com)
of
Greg Connors, Investor Relations, 919-998-2000

(invest@quintiles.com)