Ingezonden persbericht


Uitnodiging

"Lazarus?"

De multiculturele vereniging voor vriendschap Assadaaka, Stichting Onze Hoop, de Nederlandse Oudere Migranten Actief (NOMA), het dekenaat Amsterdam, de ABG parochie uit Amsterdam Oost-Watergraafsmeer en de Regenboog Groep nodigen U uit voor de nieuwste en bijzondere theatervoorstelling van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. De voorstelling heet "Lazarus?" en wordt op woensdag 17 en donderdag 18 februari gespeeld in de Muiderkerk, Linnaeusstraat 37 in Amsterdam.

"Lazarus" wordt o.a. gespeeld door voormalig daklozen en gaat over hun leven van eenzaamheid, verlies en gemis. Maar ook over liefde en de moed om op te staan.

De voorstelling is gemaakt voor mensen die open staan voor het leven van een groep bijzondere mensen. Voor mensen die met hen werken. Voor vrijwilligers. Voor daklozen zelf. Iedereen is welkom. De voorstelling kan een inspiratiebron zijn om te proberen samen een betere samenleving te maken. Na afloop is er een nagesprek met de theatergroep.

"Lazarus?" is geïnspireerd op het leven zonder dak of thuis. Het is een leven dat vv.er de urtoneel te verrijkenzelden uitgangspunt is geweest van theater. Met deze keuze wordt een werkelijkheid op het toneel gebracht die reëel bestaat en tegelijkertijd vreemd is aan de reguliere werkelijkheid. Twee werkelijkheden komen met elkaar in aanraking. De werkelijkheid van dakloosheid komt in aanraking met de werkelijkheid van de toeschouwers. Deze aanraking roept aan beide zijden vragen op over het menselijk bestaan, en de kracht en kwetsbaarheid van mensen.

Data: 17 en 18 februari 2010.
19. 30 uur: kerk open voor koffie of thee en lekker hapjes. 20.00 uur: aanvang voorstelling
Locatie: Muiderkerk, Linnaeusstraat 37.
Entree: Vrij entree. Vrije donatie na afloop.

De Muiderkerk is met het openbaar vervoer bereikbaar met tram 3, 7 en 9, en bus 22, 37 en 41.
Ingezonden persbericht