Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 1 februari 2010

Joseph Wresinski Cultuur Stichting en De Regenboog Groep presenteren:

Lazarus. Een theatrale ontmoeting met de wereld van dak- en thuislozen.

In de theatervoorstelling Lazarus spelen voormalig daklozen hun eigen leven. Een leven van eenzaamheid, verlies en gemis. Maar ook over liefde en de moed om op te staan. Lazarus wordt op woensdag 17 en donderdag 18 februari gespeeld in de Muiderkerk, Linnaeusstraat 37 in Amsterdam. De Regenboog Groep sluit hierbij aan met haar rondreizende fototentoonstelling Ontmoet de wereld van dak- en thuislozen.

"Vaak loop ik zomaar ergens heen. Zonder te weten waarom.

Dan drijf ik doelloos door de dagen. Kan jij je dat voorstellen?"

Lazarus is geïnspireerd op het leven zonder dak of thuis. Met dit onderwerp wordt een werkelijkheid uitgebeeld die reëel bestaat, doch vreemd is aan de 'de reguliere werkelijkheid'. Deze aanraking op de grens van normaal en niet-normaal roept vragen op over het menselijk bestaan, en over de kracht en de kwetsbaarheid van mensen. Na afloop van de voorstelling is er een gesprek met de spelers.

De Regenboog Groep, de Amsterdamse organisatie die mensen van een 'ander pluimage' helpt een plek in de samenleving te veroveren, sluit hierbij aan met haar fototentoonstelling Ontmoet de wereld van dak- en thuislozen. Voor deze expositie zijn twaalf dak- en thuislozen op integere wijze geportretteerd met hun lievelingsvoorwerp. Zij vertellen de bezoekers via geluidsopnames over de betekenis hiervan. De foto's zijn gemaakt door fotografe Lotte Rijkes. Ze hebben als doel de dak- en thuislozen en drugsverslaafden als mensen 'zoals jij en ik' te portretteren, met herkenbare dromen en zorgen.

Programma Lazarus/foto-expositie, 17 en 18 februari Muiderkerk

19.30 uur - Inloop met lekkere hapjes gemaakt en geserveerd door deelnemers van De Regenboog Groep en vrijwilligers van Dekenaat Amsterdam. Bezichtiging foto-expositie.

20.00 uur - Aanvang voorstelling Lazarus

21.30 uur - Nagesprek met de spelers

22.00 uur - Einde

Colofon Lazarus

Tekst en regie: Laurens Umans

De voorstelling in de Muiderkerk is mede mogelijk gemaakt door Dekenaat Amsterdam, ABG parochie uit Amsterdam Oost-Watergraafsmeer en De Regenboog Groep.