GroenLinks Lochem


Verkiezingsavond GroenLinks op 17-02

Donderdag 4 februari 2010, 12:39u - Arda van den Brink

Het Groene Banenplan voor de gemeente Lochem

GroenLinks heeft het verkiezingsmotto "GROENWERKT" concreet ingevuld voor de gemeente Lochem. Op woensdagavond 17 februari debatteert deze partij met prominente ondernemers uit de regio over kansen voor maatschappelijk ondernemen, innovatie in duurzame ontwikkeling en over investeren in groene banen. U als ondernemer, particulier en of creatief denker bent ook van harte welkom mee te discussiëren om 20.00 uur in De Garve te Lochem. (zie onze agenda voor het adres) In tijden van economische crisis en met de forse bezuinigingsronden die de gemeente Lochem staat te wachten, heeft GroenLinks een plan in ontwikkeling waarin al voorspelde bedreigingen worden omgebogen tot sterke kansen.

Het groene banenplan koppelt re-integratie van kwetsbare mensen die uit het werkproces zijn gevallen aan menselijke ondersteuning van burgers en maatschappelijke organisaties (buddies: vrijwillige persoonlijke coaches), de oprichting van een participatiebedrijf voor milieu, zorg en energie, het creëren van een ondernemende gemeente met publiek-private samenwerking, en flinke investeringen in duurzame energie voor particulieren en gemeentelijke gebouwen. Als de gemeente, ondernemers en burgers samen opkomen voor de maatschappelijke re-integratie van langdurige werklozen via werk of sociale functies op het gebied van milieu, zorg en duurzame energie, dan levert dat investeringen op in duurzaamheid, Lochem haalt haar doel klimaatneutraal in 2030 en hoeft minder geld uit te geven aan bijstand. GroenLinks is bij uitstek een partij die duurzaam ondernemerschap stimuleert. Wat ons betreft wordt het een breed gesprek over lokaal milieu en mondiaal klimaat, van innovatie in energie tot begeleiden van kwetsbare mensen. Het groene banenplan verbindt de thema's sociaal maatschappelijk met economische ontwikkeling en zorg voor onze leefomgeving. GroenLinks is ervan overtuigd dat duurzame ontwikkeling daadwerkelijke integratie verlangt van de drie pijlers: mens, economie en milieu.

GroenLinks zal het groene banenplan voor de gemeente Lochem uitleggen. Daarin kan iedereen meedoen aan het opwekken van zonne-energie op eigen dak of begeleider worden voor re-integratie in de maatschappij van kwetsbare "buren". Daarna zullen ondernemers uit de regio vertellen hoe zij innoveren in duurzame ontwikkeling en uitleggen hoe de private sector mee kan doen in het groene banenplan. Als afsluiting is er een debat met het publiek over verdere invulling en versterking van het plan, zodat het breed kan worden gedragen in de gemeente Lochem.