Gemeente Lingewaal

Informatieavond nieuwbouw via CPO

Ook in de gemeente Lingewaal bestaat nog steeds behoefte aan betaalbare woningen voor starters. Om daar in te voorzien worden door de gemeente met onder andere KleurrijkWonen diverse projecten ontwikkeld. Maar het kan ook op andere manieren. Eén van die manieren is een groep mensen zelf als opdrachtgever van de bouw van de woningen op te laten treden. Dit heet Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, kortweg CPO. Op dit moment is er binnen de gemeente Lingewaal nog geen ervaring met CPO. De gemeenteraad heeft eind 2009 ingestemd met de start van een pilotproject in het plan Hoge Land in Heukelum.

Aan die pilot is wel aan een aantal voorwaarden verbonden. Het moet gaan om betaalbare woningen voor starters; woningzoekenden die nu nog geen zelfstandige huisvesting hebben. De woningen mogen daarom niet meer kosten dan ⬠170.000,-- v.o.n. Ook wordt aan de deelnemers een inkomenseis gesteld. Het bruto jaarinkomen in 2009 mag in principe niet meer dan ⬠38.000,-- zijn geweest. Afhankelijk van de belangstelling kan mogelijk de pilot uitgebreid worden met een aantal woningen die niet voor starters bestemd zijn. Voor die woningen gelden dan afwijkende voorwaarden, zoals het ontbreken van een inkomensgrens en verkoop tegen een marktconforme grondprijs.

Â

Heeft u belangstelling voor dit project? De gemeente organiseert op woensdag 17 februari a.s. een informatieavond in het gemeenthuis in Asperen. Dan wordt uitgelegd wat CPO inhoudt en wat daarbij van de initiatiefnemers verwacht wordt. Want zoals de naam al aangeeft, u bent de opdrachtgever voor de bouw en moet daarom een aantal stappen zelf uitvoeren, die anders een projectontwikkelaar of woningbouwvereniging verzorgt. U hoeft dat natuurlijk niet alleen te doen. Onderdeel van de pilot is dat de groep initiatiefnemers zich laat begeleiden door een professioneel bureau met ervaring in CPO-projecten. Ook hierover wordt op deze avond meer verteld.

Â

Om te weten hoeveel mensen op de avond komen is het noodzakelijk dat u zich van te voren aanmeldt. Dat kan via cpo@lingewaal.nl of per brief via Gemeente Lingewaal, T.a.v. CPO, Postbus 1014, 4147 ZG Asperen. Ook voor verdere vragen kunt u hier terecht.