Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Amersfoort, 9 februari 2010

Nummer: 1

Waterrijke Laak
Informatieavond over water in De Laak

Amersfoort - Het eerste Vathorst Café van 2010 op woensdag 17 februari staat volledig in het teken van water, en dan met name waterrecreatie in deelgebied De Laak van de Amersfoortse wijk Vathorst.

Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en West8, stedenbouwkundig bureau verantwoordelijk voor De Laak, zullen in een introductie het concept van De Laak toelichten en zich daarbij specifiek richten op de plaats die het water in deze deelwijk inneemt. Vervolgens zijn verschillende partijen aanwezig om bezoekers van het Vathorst café informatie te geven over verschillende projecten en trajecten die momenteel of in de nabije toekomst in De Laak gaan spelen.

Zo is bijvoorbeeld Watersport De Laak aanwezig, de belangenvereniging voor alle bewoners die nabij hun woning van het water willen profiteren. Zij zijn daarnaast bezig met een klus- en opslagruimte in de nabijheid van De Laak voor uw boot! Ook de Gemeente Amersfoort en het Waterschap Vallei en Eem lichten hun pannen en werkzaamheden toe. Zo is er informatie over de doorvaarbaarheid in De Laak 1a, 1b en Laak 2a, over de sluis/stuw waaraan momenteel wordt gewerkt en is er informatie beschikbaar over vergunningen. Kortom: een bijzonder informatieve avond voor een ieder die van het water in De Laak wil genieten!

Box 19: kunst van José Lubbers
Bij dit café opnieuw werk van een kunstenaar uit Vathorst: José Lubbers. José maakt abstract werk in zwart, wit en grijstonen, acryl op linnen of papier. Zij probeert door haar werk mensen zelf actief te maken; al kijkend bepaalt het publiek of men beelden in het werk ziet en welke. José Lubbers over haar werk: "Waarom ik dit soort werk maak? Wel, om mensen te activeren, zodat het niet "passief" kunst consumeren wordt maar eerder een actief proces waarbij de kijker alle vrijheid krijgt om zelf te bepalen wat een werk voorstelt. Daarnaast - en dat is puur persoonlijk - denk ik dat schilderkunst geen kopie moet leveren van de realiteit maar eerder moet benadrukken dat realiteit iets is wat de mens zelf schept en waar dus ook keuzes in gemaakt worden." Naast schilderwerk, richt zij zich ook op glas-in-lood werk. Beide kunstrichtingen zijn in het I-Centrum te bezichtigen. In hoeverre is abstractie in glas-in-lood te realiseren? Dat is op het moment de rode draad en het is daarnaast figuratief, speels en vrolijk werk. Het werk van José Lubbers is in het I-Centrum te bezichtigen van 17 februari tot en met 5 maart 2010. Bekijk ook haar website: www.box19.nl

Vathorst Café
Het café is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst, met als doel om onder het genot van een borrelhapje en een drankje te praten met de mensen die aan Vathorst bouwen, in Vathorst wonen en/of werken. Het Vathorst Café is daarnaast een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met (toekomstige) buren, wijkgenoten of andere Amersfoorters: om vragen te stellen, wensen te uiten en ideeën te lanceren. Aanvang programma om 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. Einde omstreeks 20.30 uur. Het Vathorst Café is gratis.