Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Workshop Limburgs Museum
'Maak je eigen pop van Suske en Wiske.'

In de voorjaarsvakantie (van woensdag 17 tot en met zondag 28 februari 2010) kunnen leerlingen van de basisschool onder begeleiding hun eigen Suske en Wiskepop maken. Het atelier is geopend tussen 14 uur en 16 uur en de inloop is vrij. De deelnemers krijgen een stokje met bolletje waarop ze papier draperen tot een pop die vervolgens wordt uitgewerkt en gedetailleerd. Na ongeveer een uur hebben de kinderen hun vrolijke, kleurrijke Suske en Wiskepop af. Jeugdige bezoekers van het Limburgs Museum kunnen zonder extra kosten deelnemen aan deze workshop.

Suske en Wiske worden dit voorjaar vijfenzestig. Maar ze hebben de eeuwige jeugd. Hun avonturen spreken steeds opnieuw jonge lezers aan. Suske en Wiske verbinden generaties. Tot en met 19 september 2010 pakt het Limburgs Museum in Venlo (Nederland) uit met een grote jubileumtentoonstelling die als titel heeft: 'Suske en Wiske - De fantasievolle vertellers'.

In het museum stap je binnen in de wereld van Suske en Wiske. Er komen veel aspecten aan bod. Allereerst is er de strip zelf. Hoe ontwikkelde die zich in de loop van de jaren? Hetzelfde geldt voor de hoofdkarakters en bijfiguren zoals professor Barabas. Met het verstrijken van de jaren, veranderen zij ook langzaam

De verschillende tekenaars worden voorgesteld en hun inspiratiebronnen. De avonturen die Suske en Wiske beleven, zijn namelijk vaak geïnspireerd door de geschiedenis. Tradities en volksverhalen uit Nederland en Vlaanderen spelen er eveneens een rol in. Maar de historische feiten zijn altijd aangenaam gemixt met vrolijke fantasieën die zijn ontsproten aan het creatieve brein van Willy Vandersteen en zijn opvolgers. Over het stuivertje wisselen tussen feit en fictie gaat het ook in de tentoonstelling in het Limburgs Museum.

In het kader van 'Suske en Wiske - De fantasievolle vertellers' worden museumlessen voor het onderwijs en een flankerend programma van activiteiten geurganiseerd.

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
tel 00 31 77 352 21 12
web www.limburgsmuseum.nl
open
dinsdag tot en met zondag 11-17 uur
maandagen gesloten en van 13 tot en met 16 februari 2010 i.v.m. carnaval




Ingezonden persbericht