Gemeente Vlaardingen


Huldiging sportkampioenen 2009


09 februari 2010

De nominaties voor de sportprijzen van de gemeente Vlaardingen zijn bekend. Op woensdag 17 februari 2010 huldigt sportwethouder Jan Robberegt de Vlaardingse sportkampioenen van 2009. H ij maakt in de Stadsgehoorzaal de winnaars bekend van de verschillende categorieën: beste sportman/vrouw, beste sportploeg, sporttalent van het jaar, beste sporter met een beperking, en de veteraan van 2009.

Nominaties
In de categorie Sportman/vrouw zijn genomineerd te tennisster Nicolette van Uitert, judoka Olle Overbosch en zwemmer Jurriën Hartman.

Bij de sportploegen dingen de voetbalvereniging Zwaluwen, de jeugdploeg van de atletiekvereniging Fortuna en de zwemvereniging ZV Vlaardingen mee naar de titel sportploeg van 2009.

Voor de titel sporttalent van het jaar komen waterpoloër Frank Bot, zwemster Celine Hoogendijk en kyokushinkarateka Robert Pogosian in aanmerking.

De judoka Leon Hoogendijk, wielrenner Gideon Elve en zwemmer Matthijs Buynink strijden om de titel sporter met een beperking in 2009. In de categorie veteraan van het jaar 2009 moeten zwemster Karin Stein, atleet Teo Maat en triatleet Rob van Zanten het tegen elkaar opnemen.

Balans
Het feestelijke programma van de huldiging van de Vlaardingse sportkampioenen staat in het teken van balans. Tijdens de avond zijn balanskunstenaars te zien, zoals onder andere een slangenmeisje en is er luchtacrobatiek.